VU+ ZERO

Diskuze k nastaveni a fungovani prijimacu
Odpovědět
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: Všetko-4K

Re: VU+ ZERO

Příspěvek od efendy55 »

ondrej9 píše:efendy, kde tam vidíš tlačítko power? Ak myslíš to okienko na ľavo, tak to je sklíčko pred prijímačom DO. Nič pri flešovaní nestláčam, len vypnem a zapnem vypínač v zadu, v priebehu flešovania led dióda na prednom panely mení intenzitu svitu, po flešnutí začne blikať v dlhších intervaloch.
veru máš pravdu nie je to power čítal som ten link od revisa a tam píše power , tak som bol tiež v tom že je to power . v manuáli som si to práve pozrel a je to presne čo píšeš IR Receiver . ](*,)
zilizila ::: myslíš že je to ako v xpedoch force a noforce ???? ale v adresári je force.update . noforce tam nie je .

borci nič neprepisujem /okrem xpeedu na force / v novom image proste rozbalím skopčím na usb strčím do boxu a dodržím postup fleshovania podla typu boxu a ide to . ale v zere dnes ako píšem absolútne nič . skúšal som openatv ,hdfreaks openpli a nič s toho . B.H. a VTI som neskúšal . takže teraz viem že už na panely sa box nedá vypnúť jedine cez d.o. to mi je jasné . ](*,) usb-čka na boxe sú funkčné ide aj usbdvbt, nájde fleshku timeshift aj rec. funguje .jedine flesh nefunguje s image .
Naposledy upravil(a) efendy55 dne 10.leden 2015 - 14:29, celkem upraveno 1 x.
Všetko 4K
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Alfovi si odpovedal ze tam mas force a co je teda v rozbalenom img, ked ho stiahnes? ATV radsej posledne neskusaj ale preco ti nejdu ani ostatne?
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
Tento cely prispevok bol napisany bez financnej pomoci EU a tapatalku!
Niektore mimovladky a OZ by mali byt zakazane zo zakona, lebo sluzia len na rozvracanie statov.
11chloe
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od 11chloe »

Může to být i nějaká drobnost. Zkusil bych čistý formát flešky přes hp tools. Znova stáhnout archív s image. Rozbalit archiv přímo na flešku (jistota správné adresářové struktury). Odpojit bezpečně z PC. Vypnout vypínačem a vytáhnout z boxu vše (kabely,kartu ..).
Pak zapnout a sledovat flešku (diodu) a diodu na předním panelu. Musí být znát jestli se flešuje nebo ne.
Pokud ne ,tak se fleška neinicializovala. Zkusit druhý pokus po opětovném vypnutí vypínačem. Víc na tom nevymyslíš. Poslední možnost by bylo ještě flešnout znova bootloader a ujistit se že není pro různé image rozdílný bootloader. To už je ale poslední možnost.
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od efendy55 »

práve hladám po nete /už 2-hod./ na zero bootloader na všetko možné som už našiel ,ale na zero nič . existuje vôbec niekde ??? lebo všetky vu+som našiel ale o zere nikde ani slovo . :cry: asi to bude tým bootloderom kedže mi usb-čka všetky nájde len proste nejde fleshnúť nového image . skúšal som už všetky postupy čo ste mi písali okrem jack ,ale nič s toho .nemá niekto link na ten bootloader pre zero v pc ??? na ich stránke som našiel toto ,ale nie som si istý či to tam môžem dať . ](*,)
http://www.vuplus-support.org/wbb3/inde ... adID=74806
Naposledy upravil(a) efendy55 dne 10.leden 2015 - 16:20, celkem upraveno 1 x.
Všetko 4K
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Efendy nestresuj, aky bootloader? Ked si spominas na Uno bol plugin update firmware v pluginoch, ako mylim aj pre Ultimo. Jedine Solo,Suo a Duo2 ako tam pisu ma nejaky bootloader ..........na zero som este nevidel, co ked je v samotnom img ked sa flashuje.. :idea:
Niektore mimovladky a OZ by mali byt zakazane zo zakona, lebo sluzia len na rozvracanie statov.
alfsvk

Příspěvek od alfsvk »

Kedze som uz zmastil RS232 kabel pre SE a Zero tak vypis zo startu.
Takto sa sprava SE pri boote ked najde USB a co hlada bootloader.
Ja som si menil boot splash, lebo PLI ho nema.
Takze az na solose /v zere pise zero/ je to rovnake.

Kód: Vybrat vše

CFE initialized.
USB: New device connected to bus 0 hub 1 port 1
USB: Resetting device on bus 0 hub 1 port 1
USB: Locating Class 08 Vendor 0951 Product 168A: Mass-Storage Device
USBMASS: Unit 0 connected
USB: New device connected to bus 1 hub 1 port 1
USB: Resetting device on bus 1 hub 1 port 1
USB: Locating Class 08 Vendor 059F Product 0231: Mass-Storage Device
USBMASS: Unit 1 connected
waiting for usb...done
checking usb
Found high priority Mass Storage bus = 0, index  = 0
checking front key
readFrontKey 0 0
Checking usbdisk0:/vuplus/solose/ignore.update......NO
Checking usbdisk0:/vuplus/solose/force.update......YES
Checking usbdisk0:/vuplus/solose/cfe_cfe_auto.bin......NO
Checking usbdisk0:/vuplus/solose/root_cfe_auto.bin......NO
....NO
Checking usbdisk0:/vuplus/solose/splash_cfe_auto.bin......YES
Checking usbdisk0:/vuplus/solose/kernel_cfe_auto.bin......NO
Checking usbdisk0:/vuplus/solose/reboot.update......NO
Update
Reading usbdisk0:/vuplus/solose/cfe_cfe_auto.bin:  Skipping...: File not found
Reading usbdisk0:/vuplus/solose/initrd_cfe_auto.bin:  Skipping...: File not found
Reading usbdisk0:/vuplus/solose/splash_cfe_auto.bin:  Done. 1036856 bytes read

Programming...
done. 1036856 bytes written
Reading usbdisk0:/vuplus/solose/kernel_cfe_auto.bin:  Skipping...: File not found
Checking usbdisk0:/vuplus/solose/root_cfe_auto.bin......NO
Starting splash screen.
PS: efendy, nic nenahravaj, nehladaj /ziadny loader/. Daj pauzu, tocis sa na mieste.
Uz len zo srandy skus FAT format kluca, aj ked pisu ze FAT32. Nic neskazis.
Akykolvek experiment s loaderom povedie len k mrtvolke.
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od efendy55 »

uff, tak sa mi to podarilo flashnúť na hdfreaks s nafomatoval som usb-čko na FAT a fleshovalo bez problémov . ked som zistil že toto image stojí za figu tak som ho chcel fleshnúť späť na openatv zo zálohy a už to zase nefunguje . stále nabootuje v hdfreaks . dokonca ani nefleshnem ho do VTI od ellana . nedalo mi to tak som fleshol aj xtrenda na najnovší hdfreaks a tiež je to nepoužitelné pre mna , tak som xtrenda fleshol na backup a bez problémov . ale na zere stále točím dookola dokonca ani stará fleshka ktorú mi pred tým zobral vo FAT mi teraz nenaflashuje . je možné že tam niečo zostalo s nového image ked mi nejde späť dať zálohu ??? :thankyou: :thankyou:
Všetko 4K
zilizila

Příspěvek od zilizila »

Zálohu si robil pomocou backup suite?
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Preco zo srandy? Pouzivam starsiu flasku bezne formatovany na FAT bez problemov.Efendy aku velku pouzivas ?
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od efendy55 »

áno , ako vždy v tomto image cez modré tlačítko . nikdy som s týmto image ani s backupom problém nemal na žiadnom boxe . /solo2,xtrend,uno / dnes som skúšal na xtrende 3 image a vždy iným usb-čkom aby som si overil či niektoré neblbne ,ale všetky sú OK. ako píšem aj zero mi ich nájde bez problémov , ale ako náhle je tam nejaké image tak ho proste nefleshne ,jedine tie súbory ktoré som písal si po reboote vytvori . fleshky mám tri ,s toho jedna 4-ggb a dve 8-ggb ,ale v tom problém nie je .
Všetko 4K
zilizila

Příspěvek od zilizila »

A skúšal si flashnúť aj čistý image, nie zálohu?
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od efendy55 »

jo ,ved s tým sa drbem od rána . chcel som skúsiť hdfreaks v tomto boxe a pri tom som prišiel na to že za boha ho nejdem fleshnúť žiadne nové image a ked sa mi tam podarilo narvať hdfreaks tak už zase nejde ani backup openatv ani VTI a samozrejme ani nič iné .
Všetko 4K
zilizila

Příspěvek od zilizila »

Tak, nemáš dobrý deň, ale skús ešte iné usb, ja mám najlepšie skúsenosti s max. 2GB.
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od efendy55 »

uff, to máš pravdu ,ale obávam sa že nemám dobrí satelit . 2-gb-flesh nemám . ked tam nedostanem ani backup ani surové image tak už neviem čo mám s tým ,,PACHOM " spraviť . už som aspon 300-krát fleshoval box s E2 ,ale toto som veru ešte nezažil . už som skúšal aj cez ftp sa pripojiť na usb-čko v zere zmazal som movie a timeshift s pc som poslal na usb image surové aj backup . reštartol box a nefleshuje . všetky usb-čka som skúšal na FAT aj FAT 32 aj formátovať v zere ,ale aké kolvek image tam dám tak proste o neho pri reštarte ani neškrtne je mu šum a fuk ,ale ako píšem v predošlých príspevkoch tak image na boxe pekne vidím .
Všetko 4K
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Robil si rychle formatovanie alebo pomalsie poctive formatovanie media?

A ten hdfreaks pokial pouziva online flash, tak daj do prislusnej zlozky ten img ktory chces flashnut a skus to tak ako online flash z lokal pozicie, ked to funguje tak ako pri ATV.
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od efendy55 »

všetky usb-čka som formátoval pomaly vo FAT aj FAT 32 . aj toavárko v image ktoré mi tam zostalo hdfreaks som skúšal . niečo musí byť s bootloaderom ,lebo toto už nie je možné . ked mi prišiel s ellana tak tam bolo VTI . po troch dnoch som tam dal openatv na prvý šup a dnes som tam chcel skúsiť iné image /hdfreaks/ a je kaput . už som skúšal všetky image : openatv, hdfreaks, vti, B.H. aj openpli a ani jedno okrem hdfreaks nafleshnem . [-o<
Všetko 4K
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Ved preto s pytam ci hdfreaks ma online flash ako ATV. Potom by si to robil z disku nie z flashky, precitaj si co pisem........NA disku by si mal mat adresar image alebo tak nejak..
11chloe
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od 11chloe »

Bootloader se instaluje taky přes usb a pokud ti neinicializuje flešku tak bys taky asi nepochodil. Je to přeci jenom novinka tak možná proto ho nenajdeš. U xtrendu je ale zvykem že je ke stažení normálně. Jak bylo řečeno tak špatný bootloader může box umrtvit. Instalace je ale na pár sekund ,takže i výpadek proudu by byla hodně velká náhoda. A to že tam někdo strčí co tam nepatří je každého věc.
Ještě by se dalo spekulovat o otestování jiného usb na boxu v kombinaci s jinou fleškou. Podobně i přes kablík pokud máš (případně aktivní hub). Malé flešky jsou určitě lepší a teoreticky můžeš zkusit i flešku rozdělit a první oddíl udělat jenom 128MB. Vypadá to opravdu že buď je to nějaký hw problém a nebo je zero tak vybíravé na flešky.
11chloe
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od 11chloe »

Ještě mi tady pořád chybí ta odpověď kolem těch ledek. Jak je napsáno tak flešování je znát i podle toho jak ta přední ledka svítí. Tak přece poznáš jestli se fleška chytla nebo ne.
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od efendy55 »

uff, tak našiel som v pc verziu openatv s 24.12.2014 /ktorú som tam mal až do dneska / dal som ju na usb a na prvý šup som ju fleshol . skúsil som námatkovo stiahnúť openatv s nového roka a už som ani jednu nefleshol . tak som tam dal zase s 24.12. a opäť na prvý šup . tak do prčic kde je chyba ????? ](*,) #-o
Všetko 4K
Odpovědět

Zpět na „VU+ DUO, SOLO, UNO, ULTIMO, ZERO, SOLO 4K, Uno 4K, Duo 4K, Ultimo 4K“