AMIKO ALIEN 2

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
jmx
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Amiko A4 Combo

Re: AMIKO ALIEN 2

Příspěvek od jmx »

Pozdravujem .

Po reklamácii Amiko Alien 2+ Triple tuner , odišiel HDMI výstup , som dostal nový kus a ma novy predný displej , hodiny sú rovnako veľké ako písmena informačne ikonky su nad prvým riadkom , v predošlej verzii hodiny menšie a ikonky nad .

Nema niekto podobne potrebujem overiť či Vám ide ikonka HDD a Nahravanie lebo mne nie.

Či nieje update na SPARK ,

na ENIGMU 2 už su napr. Enigma2-openpli-sh4 UPDATE 20.3 2014
Novy driver VFD pro novy vfd display, zobrazuje stanice ne boot .....

na PKT E2 HYPERION V4 je update priamo sa da stiahnuť cez menu.

Takže ak ma niekto niečo ohladom noveho vfd displeja sem s tím ...
AMIKO A4 COMBO
hranicecz
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od hranicecz »

Poradil by nekdo; chtel bych jsi koupit jeden z techto dvou SSD disku - (Samsung 840 Evo 120GB a nebo Kingston V300 120GB ), ale vubec nevim zda na Amiko 2 budou pres usb hub v zadnim portu fungovat. Hlavne by me zajimalo, kolik ukaze test rychlosti primo v prijimaci. Zda jse i pri zapnutem timeshift da dosahnout te hodnoty 240 Mbit. Tak jestli nema nekdo s SSD disky na tomto prijimaci nejakou zkusenost. Diky PS; Aktualne mam USB Kingston 64GB R3.0 G2 DataTraveler, a test mi v prumeru ukazuje asi 140Mbit. Takze dva HD kanaly jako napr. ARD a ZDF uz nestiha. Mam co delat to zastavit.
Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

hranicecz píše:Poradil by nekdo; chtel bych jsi koupit jeden z techto dvou SSD disku - (Samsung 840 Evo 120GB a nebo Kingston V300 120GB ), ale vubec nevim zda na Amiko 2 budou pres usb hub v zadnim portu fungovat. Hlavne by me zajimalo, kolik ukaze test rychlosti primo v prijimaci. Zda jse i pri zapnutem timeshift da dosahnout te hodnoty 240 Mbit. Tak jestli nema nekdo s SSD disky na tomto prijimaci nejakou zkusenost. Diky PS; Aktualne mam USB Kingston 64GB R3.0 G2 DataTraveler, a test mi v prumeru ukazuje asi 140Mbit. Takze dva HD kanaly jako napr. ARD a ZDF uz nestiha. Mam co delat to zastavit.
Nevím,zda ti poradím,ale já mám nejrychlejší usb flešku co se dá u nás zatím sehnat Kingston data Traveler 64GB HyperX 3.0 read 225Mb/s write 135Mb/s a v hyperionu3 na ni natáčím běžně 3HD kanály+1SD. To víš ale taková fleška něco stojí.
Amiko Alien2 Triple Plus S2/S2/DVB-T2< > Spark 1.2.74< >PKT Hyperion v.4 SVN-2874 < > Oscam v.9991< >skylink ICE
hranicecz
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od hranicecz »

inuita - diky za odpoved. Dival jsem se na ten tvuj disk, a tam pisou na USB 2.0 zapis okolo 30Mbit. U me pisou 25Mbit. Tak nevim zda je tam nejakej velkej rozdil. Proto bych potreboval vedet, jake hodnoty ti ukazuje ten test. Ja jedu jen ve Sparku, Enigmu nechci. Kdybys to nekdy otestoval i s tim Timeshiftem, bylo by fajn. Nekdy mi to ukaze i pres 150Mbit, ale jenom nekdy. Jinak Dik. Mozna jse na ty SSD jeste nekdo ozve.
Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

Abych to mohl otestovat musel bych přepnout do Sparku a to se mi nechce. Ve Sparku ti to stejně nenatočí víc než dva kanály a dokonce se při natáčení dvou kanálů nelze na jiný současně koukat,proto jsem přešel na Hyperion3.Otázkou je jak máš formátovanou flešku,jestli NTFS tak se nediv,že se ti to zadrhává.Já mám EXT3 a frčí to jak z praku. :good:Uvědom si,že je to Linux a formát EXT3 mu chutná více než NTFS.
Amiko Alien2 Triple Plus S2/S2/DVB-T2< > Spark 1.2.74< >PKT Hyperion v.4 SVN-2874 < > Oscam v.9991< >skylink ICE
hranicecz
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od hranicecz »

inuita - Asi te prekvapim, ale jedu na Fat32. Testoval jsem delsi dobu vsechny, a NTFS nechci. A rozdil mezi Fat32 a EXT3 jsem nenasel. V testu mi EXT3 ukazuje jeste mensi hodnoty. A taky mi jde Fat32 jako jedinej zpustit v PS3. Takze muzu kopirovat foto, mp3 atd. Ty kanaly ARD a ZDF jsem vybral zamerne proto, ze mi oba na PS3 ukazuji datovej tok az do 15Mbit. Takze oba najednou muzou vyletet az k tem 30Mbit, takze chapu kdyz mam maximum do 25Mbit ze to muze delat neplechu. Ty kanaly mi to nahraje, ale uz jsou misty videt zaseky. Kdyz tak zkus tyhle dva, jesli nebude nejakej ten zasek. Uz te nebudu otravovat, zatim jsem zpokojen, a kdybych neco sehnal tak dam o rychlosti vedet. Cau.
Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

Fat32 je sice hezká věc,ale má omezenou velikost jednoho souboru,takže když bys nahrával třeba z ČT1HD 2 a půl hodinový film,tak si v pytli,jestliže to přesáhne 4GB.A mimochodem já si taky kopíruji z pc do flešky a z flešky do pc i z formátem EXT3. Je na to program,který ti zpřístupní ext3 ve win7. :wink:
hranicecz
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od hranicecz »

inuita - Ja ti rozumim ze ta velikost souboru ve Fat32 je takova jakou pises, ale ja PC nemam. Mam jen Playstation 3 kde to mp3 a foto funguje. Video je samozrejme omezeno tou velikosti. Ale ja zaznam na Amiko 2 pouzivam jen v me nepritomnosti. Takze nahraju, shlednu, a vymazu primo v Amiku. Tam omezeni neni. Zadna editace. Jen by me zajimalo, jestli ti v te Enigme ta tva fles veme ty dva programy ARD a ZDF bez zaseku. Protoze nase programy CT HD (asi 10Mbit a Nova a Prima jeste mene mi to veme). Proste maji mensi datovy tok. Zrovna ctu forum po druhe, a jsem na strane 70, a do te doby jsi byl zastance sparku a daval radu mene zkusenym aby tam enigmu 2 nedavaly. To je takovej rozdil, kdyz ji tam ted mas. Dik.
Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

No je pravda,že jsem byl zastánce Sparku do té doby,než jsem si H3 upravil k obrazu svému a je to obrovský rozdíl od Sparku.Už jenom v tom natáčení.Ve Sparku když jsem měl naprogramovaný timer natáčení a vypli na třeba 5 minut proud,ta se potom nenatočilo nic.Spark si timer po vypnutí proudu nepamatoval.V H3 je to jinak. Vypnou třeba proud v 15:00 zapnou v 15:30 timer je programován na 18:00.Vše natočeno bez problémů. Další velký rozdíl je v EPG.V H3 bez problémů týden dopředu,přehledné a z pluginem epg refresh stále aktualní.Je toho mnohem více v čem je H3 lepší.Pokud se týče těch těch kanálů ARD a ZDF,tak ty tam nemám,já na němce v zásadě nekoukám,takže ti nepomůžu. Nevím určitě ale HBO HD má 12Mb/s a když k tomu přidám další dva HD kanály + jeden SD tak jsem na stejné nebo vyšší úrovni.
hranicecz
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od hranicecz »

Tak dik. Mozna tu Enigmu taky vyzkousim. Snad nebudu litovat. Skoda ze ten Spark nema na vyber par skinu, a lepsi EPG. Aktualizace jednou za pul roku, a nic poradnyho v ni. Jestli jeste nejaka bude. Ted uz maj Spark 2, tak na nas prdej. Cau
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: Všetko-4K

Příspěvek od efendy55 »

ten skin v sparku stojí za hovno to máš pravdu . :cry: ale spark ide bez problémov . :good: uvedom si že je to satelit a nie pc .spark je pokial viem uzavretý a tam si závislí na tvorcoch softu . na hranie si tam daj E2 v nej sa môžeš hrať kolko chceš kým sa ti s toho nepogrcia . :ROFL:
Všetko 4K
hranicecz
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od hranicecz »

efendy55 - Plne souhlasim. Ale jeste bych mel dotaz. Ted jsem jsi nahodou vsim ze je tam nova online aktualizace - 1.2.73 z 3.7. 2014 ale vubec jsem jsi nevsim, ze by my na obrazovce bezelo to info o nove aktualizaci. Vzdy mi to ukazovalo. V konfiguraci mam nastaveno na (umoznuji), akorat nevim jestli tam mam dat HTTP a nebo FTP. Jinak ani ve zprave nemam tentokrat obalku o nove aktualizaci. Mam tam jen posledni udalost 1.2.72b z 1.5. 2014 kterou aktualne mam. Tak jestli to tam mam hodit bez obav, jestli ji nahodou ty nemas nainstalovanou. Nebo nekdo jiny. Diky
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: Všetko-4K

Příspěvek od efendy55 »

no ja ju nemám , lebo alien triplex mám už u mami / namiesto opticumu-403 / kde chodím občas na víkendy . je tam E2 openatv a spark 72b tuším že v prípade núdze . ](*,) ked som ho mal doma tak asi 2-týždne som ho nechal v sparku a nebol s ním žiadny problém ,ale preferujem E2 . tá je podla mna o niečo rýchlejšia . neinštalujem tam nič iné len to čo sa používa .
Všetko 4K
hranicecz
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od hranicecz »

Poprosil bych o radu; Nevite nekdo zda jse da na netu nekde najit k cemu jednotlive pluginy vlastne slouzi. Slo by mi hlavne o Spark. Mam tam aktualne tyto - ( mgcamd.sh4 = gbox = wicardd-sh4 = CCcam214 = Update_ Oscam_ Files = camconfig.plugin = spcs = SparkRouSrv = plugin_update2remote = plugin_mcas_full.s = plugin_e2upgrade.s = plugin_camconfig.s = oscam-ymod = oscam-svn6801-sh4 = oscam-sh4-linux ). Neco bude asi enigma, ze. Nekdo my to delal. Pouzivam jen tyto ( wicardd-sh4 = camconfig.plugin = plugin_update2remote = plugin_mcas_full.s = plugin_camconfig.s ). Pouzivam je jen na Skylink a Rakusaky. Vse supr. Ale anglicky neumim. Jedine v nemcine. Jestli nekdo nevi. A co bych tam jeste mohl hodit, jestli je neco k uzitku. A posledni, jestli jse maji nejak aktualizovat, a jak. Snad neni aktualizace k horsimu. Diky Snad me neukamenujete. Proste nevim kde jse zeptat.
hranicecz
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od hranicecz »

Zdravim; neceho jsem jsi ve Sparku vsim. Do ted jsem na Skylink pouzival plugin - ( plugin_mcas_full.s ), a na na Rakusaky - ( mgcamd.sh4 ). Vse ok. Ted jsem je ale oba vypnul, a nechal zapojen jen - ( wicardd-sh4 ), a Skylink a Rakusaci my jedou krasne dal. Jen postreh. Zda jse mi, ze jsem to tady jeste necetl
fitor
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Alien2T+

Příspěvek od fitor »

Ahoj,
můžeš sem pověsit všechny tři pluginy nebo sem dát linky na stažení, stále laboruju s kartou T-mobile, rád bych je vyzkoušel?
Dík

A ještě jedna věc: kde je ve sparku čeština, chtěl bych se pokusit opravit některé věci (překlad auto = zvuk mě docela irituje)?
Taky dík
Alien2T+, PF 210cm Astra 28,2°E, Offset 125 + rotor 72°E - 55°W
hranicecz
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od hranicecz »

fitor - Ja ti zadnej link dat nemuzu, protoze pocitac nemam. Precti jsi muj clanek o neco vys, ja v tech pluginech taky tapu . Me to nekdo delal, to uz je dlouho. Jedine doufat ze jse nekdo jeste ozve. Sorry
bore67
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

SPARK PORTAL

Příspěvek od bore67 »

Zdravím
Po dlouhé době jsem zkusil spustit SPARK PORTAL, na chvíly zčerná obrazovka a potom naskočí do červena, přístroj se blokne a pomúže jen restart, zkoušel sem různé aktualizace a bezvýsledku. Nevíte někdo co stím?
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Neviem do ktoreho amiko,pingulux vlakna to mam napisat, tak sa pytam tu. Hovori vam nieco toto?
Neutrino3-MP-martii-FFTeam-24-​09-2014-Sogno-revolution-Pingu​lux-Plus-GM990-Sab-Amiko1

pripadne to hodte do ineho vlakna.Dik....
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
Tento cely prispevok bol napisany bez financnej pomoci EU a tapatalku!
Niektore mimovladky a OZ by mali byt zakazane zo zakona, lebo sluzia len na rozvracanie statov.
wanthom
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: VU+ Duo 4K
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wanthom »

To nie je na Amiko Alien 2, ale pre Alien 1, do alien2 nedávať.
VU+ Duo 4K, VU+ Uno 4K SE
AB Pulse 4K, dvojtuner
Maximum E-85 multifocus - 0,8W° + 13°E + 19,2°E + 23,5°E + 28,2°E
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“