AMIKO ALIEN 2

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
DocasnyBlb
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: AMIKO ALIEN 2

Příspěvek od DocasnyBlb »

Presnejsie takto: V SPARKU - menu plugin vybrat E2update

OK - spusti plugin E2update (svieti na zeleno)
Cervene - vyvola OSD pluginu s cestou k suborom upgradu - vybrat zdroj a umiestnenie
Zelene - spustit upgrade - vyckat na dokoncenie

- doporucujem pockat na vysledok (svieti len par sekund)
- opustit OSD, zastavit plugin

Vyvolat MENU - Vyrobne nastavenia - Boot to E2 - potvrdit OK.

Poznamka: Pouzitie cervene/zelene je interaktivne, citajte, ja som to pisal len po pamati, v E2 teraz neskontrolujem...

Vyckat na reboot E2 - Vizard - nastavit tunery - ukoncit Vizard bez nastavenia siete, pretoze sa v tomto stadiu neulozi korektne. Nastavit siet. Stiahnut OSCAM+konfig.
Blue panel - EMU manag - vybrat OSCAM - Cardserver nenastavovat - restart OSCAM.
PC - DramboxEdit - nahrat setting (pokial nejaky mate) inak pouzivat predvoleny (zbytocne velky).

POUZIVAT Alien E2 ... ;-)
MartinNR
Odborník
Odborník
satelitni prijimac: VU+ SOLO 2

Příspěvek od MartinNR »

DocasnyBlb píše:Presnejsie takto: V SPARKU - menu plugin vybrat E2update

OK - spusti plugin E2update (svieti na zeleno)
Cervene - vyvola OSD pluginu s cestou k suborom upgradu - vybrat zdroj a umiestnenie
Zelene - spustit upgrade - vyckat na dokoncenie

- doporucujem pockat na vysledok (svieti len par sekund)
- opustit OSD, zastavit plugin

Vyvolat MENU - Vyrobne nastavenia - Boot to E2 - potvrdit OK.

Poznamka: Pouzitie cervene/zelene je interaktivne, citajte, ja som to pisal len po pamati, v E2 teraz neskontrolujem...

Vyckat na reboot E2 - Vizard - nastavit tunery - ukoncit Vizard bez nastavenia siete, pretoze sa v tomto stadiu neulozi korektne. Nastavit siet. Stiahnut OSCAM+konfig.
Blue panel - EMU manag - vybrat OSCAM - Cardserver nenastavovat - restart OSCAM.
PC - DramboxEdit - nahrat setting (pokial nejaky mate) inak pouzivat predvoleny (zbytocne velky).

POUZIVAT Alien E2 ... ;-)
velka vdaka za kazdu pomoc.
nakoniec som nasiel ten navod na natiahnutie enigmy zo sparku v inom fore, ale aj tak vdaka.
po instalacii ten plugin som nevypol, ale to asi nebude velky problem. taktiez som nedaval vyrobne nastavenie, neviem ci to moze vadit.
hdmu e2 mi ide po chvili konfigurovania do zelenej obrazovky, takze dalej nemam cas skusat.
pkt som tam teraz dal nejaku novsiu - 1852.
oscam som stahoval ako si popisoval, ale tie konfiguraky nie. to som myslel ze je nejaky plugin pre konfiguraciu oscamu v stb.
a zle som nastavoval tie veci v emu.
teraz uz bezi ten oscam bezi ako ma, aj sa do neho dostanem cez web rozhranie. ked prepnem na kodovany kanal, tak vidim ze cita z karty (2012/10/26 1:47:25 2AF514C8 c local (0D96&000004/13B4/80:0682): found (176 ms) by reader_down (of 1 avail 1)
), ale obrazovka cierna. tak cil tomu nerozumiem.
a uz sa mi s tym ani nechce je...t, zase zajtra.
VU+ Solo 2 - BH 2.x img + E-85 multifocus - 0.8W/13E/19.2E/23.5E ... AB Cryptobox 550HD ...
MartinNR
Odborník
Odborník

Příspěvek od MartinNR »

zabudol som dodat, ze free programy (ta3, ct24) zobrazi. tiez zobrazil aj predtym, ked mi nebezal este ten oscam.
nejdu ani sd ani hd kanaly kodovane.
VU+ Solo 2 - BH 2.x img + E-85 multifocus - 0.8W/13E/19.2E/23.5E ... AB Cryptobox 550HD ...
vinov
Odborník
Odborník

Příspěvek od vinov »

borco píše:Precital som cele tuto diskusiu, ale stale nejaky problem. Kupili by ste aliena2 alebo by ste radsej sli do ineho dvojtuneru? (Aj ked za tu cenu cca 150 eur asi toho vela neni mozno este HOMECAST Magic PRO - ale ten ma horsi procesor

K tem stale nejakym problemum... asi si clovek nevybere pokud zvazuje koupi prijimace teto cenove kategorie, ale kdovi jak to je s temi drazsimi, jako treba dreamboxy.
Taky je treba se podivat na foru co lide pisi o Homecast Magic prijimaci, jak tam je vse odladene. A je treba brat aspon cast tech problemu s rezervou (napriklad me prijde jako hovadina cely ten napad s internetem na tv, kvalita obrazu je proste priserna, hlavne textu (i kdyz to muze byt moji klasickou CRT televizi), ale i ovladani treba i kdyz ma clovek pripojenou klavesnici... a kdyz musim pouzivat klavesnici, to uz muzu rovnou zapnout pocitac. Lepsi/horsi procesor - asi dulezite pro nahravani vice HD programu soucasne a taky prehravani nejakych narocnejsich formatu videa? Ovsem to asi zalezi taky jak je odladeny firmware.

Co se tyka novych verzi firmware, drzim se spis zpatky, teprve po mesici osahani Aliena tak jak jsem ho koupil jsem presel na novejsi ale ne nejnovejsi Spark 1.2.54 dle rady zde abych predesel moznemu zklamani nekterych tech potizich, a musim rici ze jsem prijemne prekvapeny radikalnim vylepsenim, nebo spis prepracovanim toho menu kdyz se zmackne OK tlacitko. Uz jsem skoro myslel ze prestanu pouzivat tlacitko EPG na prepinani programu ale kvuli nastaveni casovaci nahravani je to porad nutne - ta moznost v tom menu OK tlacitka zrejme chybi, coz je snad jedna ze dvou 'vad' toho konceptu - druha mensi vada je ze odtud nejde pridat kanaly do Favorite kategorii, to taky jde jen z EPG tlacitka jestli se nemylim (jinak ta TV Wall taky neni spatny napad, umozni videt cely obraz pri vyberu kanalu, jinou vyhodu v tom ale nevidim a myslim ze to budu malokdy pouzivat).

S nahravanim potize nemam (mozna proto ze zatim nenahravam ze stavu standby), jedine co me vadi je ze nevim jak nastavit stav prijimace po ukonceni nahravani, jako jestli ma prijimac jit do standby nebo ne. Myslel jsem ze to zalezi na vychozim stavu pred nahravanim, ale po probuzeni ze standby a nahrani me pak prijimac zustava bezet. Mozna me nejak uniklo jak se stav prijimace po nahrani nastavuje? Casto spustim nahravani kdyz se nechci dodivat na program a jdu spat... ale pak by ani ten 'vychozi stav' nestacil, prijimac by zustal zapnuty az do rana a nejspis az do vecera pristiho dne :unknown: To by me mozna dotlacilo k Enigme. Ohledne nahravani me jeste chybi pozdejsi moznost (po spusteni nahravani rucne) volba kdy se ma nahravani ukoncit, to jde zrejme jen kdyz se to nabidne v menu okamzite po spusteni nahravani, pak uz asi ne. Jinak je tu jeste to debilni usporadani menu nahravek, ale to se da resit vytahanim tech .ts nahravek z direktoraru a patricnym rucnim prejmenovanim (nastesti je lehke HDD odpojit a pripojit k pocitaci pro editaci) a ocislovanim kvuli poradi (je uplne debilni kdyz se nahravky porad radi podle nazvu tv kanalu). Ale v celkovem pohledu je to jen mensi vada, ktera se myslim bude resit v nejake pristi verzi firmwaru.

Jinak v Infobaru porad chybi graficke znazorneni casoveho prubeho prave beziciho programu, ale to neni zase nic nejak moc zavazneho. Ted nemam uz cas vzpomenout si na vsechny vady, ale myslim ze zadna neni takoveho druhu ze by se clovek obaval ze by to neslo napravit, snad jedine ten chybejici PiP, ale to se da ozelet. Ale musim rict, ze to jsem tak nejak ocekaval temer automaticky pri koupi noveho prijimace, uvdivuje me ze je to takova veda.

Jo, a doporucuji koupi tri-tuneroveho Aliena, kdyz se nejak nedari ladit tu parabolu, da se vzdycky spolehnout aspon na ceskou tv na DVB-T, zvlast kdyz plno lidi asi porad jeste nesundalo starou antenu ze strechy, ta moje porad funguje, jsem ted moc rad ze jsem ji nesundal :good: A treti tuner je taky dobry pro budocnost, kdyby chtel clovek prijimac prodat. Podle me se pri koupi Aliena vyplati tech par stovek za treti tuner.
Flugzeug
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Amiko Alien 2

Příspěvek od Flugzeug »

vysiel Spark 1.2.58se

The Spark 1.2.58 Second Edition version resolves an issue on Amiko Alien & Alien2 causing an error message when using the "1" key for switching channel.
Amiko Alien 2 Twin
MartinNR
Odborník
Odborník

Příspěvek od MartinNR »

tak nikto mi nevie poradit s tym nezobrazovanim pod pkt a oscamom?

tak aspon poradte iny plugin pre to pkt, pod cim by isla ice karta skylink. pripadne ako nakonfigurovat.
Marek_marek
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Marek_marek »

Vždyť KADKO sem dával jak oscam, tak i nakonfigurované konfiguráky pro PKT i s nívodem kam co nakopírovat. Já jsem to tam nahrál, ale medodělal, protože mě nešel scart a tak jsem tam narval HDMU. Tam mě zatim karta nejde nebo spíš jsem se k tomu nedostal. E2 zatim beru jako pokus, když mám volno a v telce nic nedávaj.

Tak to zkus.
Naposledy upravil(a) Marek_marek dne 26.říjen 2012 - 18:34, celkem upraveno 1 x.
AMIKO Alien 2 Triple Tuner

Strong SRT DM2100 75° E - 30° W
Tweety01

Příspěvek od Tweety01 »

Zdravím všechny,
jsem čerstvý majitel Alienu 2 a díky za všechny návody a rady které tu jsou.
Mám tři dotazy.
a) Na Sparku 1.2.58 je časovač (timer pro nahrávání TV pořadů) omezen pouze na 8. To je žalostně málo. Dá se to nějak obejít? Existuje jiná verze, stejně dobrá, která toto omezení nemá?
b) S jakou Enigmou pro Aliena 2 máte nejlepší zkušenosti? Nahrál jsem HDMU 1229, ale nic moc..
c) Na TV Wall mi chybí některé ikonky, převážně českých stanic. Dají se nějak doinstalovat?
Díky všem za odpověď
MartinNR
Odborník
Odborník

Příspěvek od MartinNR »

vdaka za vsetky rady.
uz som to nejak rozchodil. podla nastaveni oscamu v mojej koale. pozrem v kazdom pripad este aj tie konfiguraky, co su tu potom. ze co som tam mal zle.
Marek_marek
Pokročilý
Pokročilý

Už jste někdo vyzkoušel ten poslední opravenej 1.2.58 se? Jde mi hlavně o synchronizace zvuk-obraz a pak fungující nahrávání.

DocasnyBlb
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od DocasnyBlb »

Nic se nezmenilo. Synchronizace se nadale rozchazi, hlasitost porad vysoka, nahravani jsem nezkousel - rodina nedava prostor ...
Bezim proto na PKT a mozna to tak i zustane, pokud SPARK nevypusti neco zajimave ;-)
Marek_marek
Pokročilý
Pokročilý

Díky....tak zůstanu u 1.2.54 Na Youtube se podívám na compu.

Upřimně jsem nedoufal, že vydají opravu, kde závažný chyby nechají a opraví takovou prkotinou (u mě to prkotina je - myslim tim tu "1")

oso

Příspěvek od oso »

Pomôžte prosím.Ako naladiť programy v PKT na toroidku zo 7 lnb.V sparku to ide.Potrebujem postup.Astra 23,5 tam ide,ale ostatne družice tam neviem dostať.díky.Naladené programy už mám ale zase mam problemy zo setingom.Neviem ako poukladať programy.Ako sa ukladá do favoritných?Vie niekto poradiť?
Naposledy upravil(a) oso dne 27.říjen 2012 - 17:28, celkem upraveno 1 x.
Panasonic TX-42V10E Amiko alien2triple toroid90 19,2e 23,5e 13e 9e 4,8e 0,8/0,1w 28,2e
Míla

Příspěvek od Míla »

Zdravím všechny sat.příznivce.Otázka?Když chci nahrát Nebulu v3 přez plugin E2 updata ve Sparksu,dám červený OSD naskočí cesta update patch-/storage/c/ ta cesta nejde změnit a červené tlačítka start, ani select, nereagují jenom přeskakují žlutá pásma pvr, c, a pobobně Nebulu to neukáže,
co stím mám dělat?
Flugzeug
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Amiko Alien 2

Příspěvek od Flugzeug »

DocasnyBlb píše:Nic se nezmenilo. Synchronizace se nadale rozchazi, hlasitost porad vysoka, nahravani jsem nezkousel - rodina nedava prostor ...
Bezim proto na PKT a mozna to tak i zustane, pokud SPARK nevypusti neco zajimave ;-)
- nahravanie mi plne funguje (fungovalo aj v 1.2.58 a amiko udava ze bolo opravene v 1.2.56)
- hlasitost je podla mna nizsia, stale sa vsak rozchadza s obrazom

prikladam aktualny vypis znamych chyb v Sparku:

Bugs in actual Version:
Loop: with Tuner 2 you can switch on other ZF-Bands - with result "no Signal" of course
Antenna Setup: Tuner 2 setting "loop" changes automatically to "separate" after reboot!
missing possibility to deactivate the 2nd DVB-S2 (if you want to use only Tuner1)
EPG isnt recorded with record-file
overview in pvr-Folder: wrong displayed Record-Time and File length (it shows you full EPG-time, not the real length)
stopped Playback cant be continued - Stop-bit missing!
pressing FAV or SAT during recording shows a absurd message "dont do it"
If you press Power for Standby during record, the record will be stopped automatically before shutdown!
You get a dialogbox, but default is "YES > Stop record" !!! :(
If you dont want that, you have to press NO + OK during 5 Seconds to stop shutdown!
Please change default to NO > Leave Box on during record, then power off
during record you cannot use Portal and Opera!
FAV-Button is deactivated while hbbtv is activ
If you start Teletext, you have to confirm/choose the Language every time, although you have choosen the prefered teletext-language in Menu
Spindown is not working when HDD is in ext3-Format!
> Spindown is working with NTFS and Fat32!
If a Timer-Record is sheduled in less then 5 Minutes, and you press Deepstandby, the Box dont awakes to record.
"EPG Now" shows wrong EPG-Data & Timeline for channels, if EPG is not up2date for this TP
"EPG Next" shows wrong EPG-Data for channels, if EPG is not up2date for this TP
If you press "TV/Radio" twice, the firmware change into FAV-List "ALL"
If you use "Recall" to zap back to a channel of another FAV-List, the firmware change into Fav-List "ALL"
setting "SPDIF: Auto" > if you have an AC3-Signal in TV mode and then switch to Mediaplayer (also Portal, YouTube, ...) you have no sound with stereo on SPDIF. Only Sound if there is AC3-Signal!
Timer set in EPG with Button "RECORD" is disabled if you use a network-storage (works only with attached USB-Medium).
Miscellanous Settings: Please change point named "Tuner Loop" into the usual term "Loopthrough"
Weather is not working
Volume Level ist too loud in general!
Amiko Alien 2 Twin
dr.x
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Alien2,DM800,TeVii-S660

Příspěvek od dr.x »

Míla píše:Zdravím všechny sat.příznivce.Otázka?Když chci nahrát Nebulu v3 přez plugin E2 updata ve Sparksu,dám červený OSD naskočí cesta update patch-/storage/c/ ta cesta nejde změnit a červené tlačítka start, ani select, nereagují jenom přeskakují žlutá pásma pvr, c, a pobobně Nebulu to neukáže,
co stím mám dělat?
dej ty dva soubory NEBULY na koren flešky apak dej dej červene start - nic se ti ukazovat ze souboru v E2pluginu nebude , krom hlasky , ze se ta nebula nahrava po tom cervenem tlacitku a kdy je nahrana .
GIGaBLUe Quad HD , 2x 100cm Aluminium, Alien2, DM800hd, TeVii660
Míla

Příspěvek od Míla »

dr.x píše:
Míla píše:Zdravím všechny sat.příznivce.Otázka?Když chci nahrát Nebulu v3 přez plugin E2 updata ve Sparksu,dám červený OSD naskočí cesta update patch-/storage/c/ ta cesta nejde změnit a červené tlačítka start, ani select, nereagují jenom přeskakují žlutá pásma pvr, c, a pobobně Nebulu to neukáže,
co stím mám dělat?
dej ty dva soubory NEBULY na koren flešky apak dej dej červene start - nic se ti ukazovat ze souboru v E2pluginu nebude , krom hlasky , ze se ta nebula nahrava po tom cervenem tlacitku a kdy je nahrana .

Dám čevené start a nic se neukazuje že to nahrává.Když zmačnu na DO. tlačíko F1 tak se tam ukážou soubory PTK-sf11018git-sh4duckbo,ale na plungu se neukážou čím to je?
MartinNR
Odborník
Odborník

Příspěvek od MartinNR »

Míla píše:Dám čevené start a nic se neukazuje že to nahrává.Když zmačnu na DO. tlačíko F1 tak se tam ukážou soubory PTK-sf11018git-sh4duckbo,ale na plungu se neukážou čím to je?
podla nazvu suboru, co pises dava na tu flashku asi povodny archiv. ten musis najskor v pc rozbalit a na flashku dat ubory, co u v nom. bacha niekedy to byva zabalene dvakrat, gz a potom tar. co som ja teraz daval pkt verziu "gm7162_GIT-4513_PKT-1852-NP_stm24-p0211", tak nakoniec po rozbaleni su tam subory "e2jff2.img" a "uImage" (bez pripony).
ale ako pozram, takto sa volaju subory aj pre hdmu.
no a tieto dva subory na flashku, najlepsie do rootu, potom nemusis menit defaultnu cestu. ak to das este do nejakeho podadresara, tak musis v tom plugine najskor dat cestu.
potom ked das cervene tlacidlo ti to uz zacne nacitavat. davaj ale pozor ci to bude korektne ukoncene - hlaska sa objavi a po chvili zmizne. trva to tak do 1 minuty. potom vypni, restartuj a nabootuj do e2 (to uz asi vies ako, sposobov je viac).
Tweety01

Příspěvek od Tweety01 »

Ahoj, nevíte někdo jak obejít omezení časovače na Sparku?
A mohl by mě někdo poradit jak na EMU a nahrání klíčů na Nebule? Na Sparku mě všecko frčí ale na nebule to nějak nemůžu rozchodit.
Dík
Tweety01

Příspěvek od Tweety01 »

bigj66 píše:V nebule dej Oscam Ymod
Paráda, díkes.
Nevěděl by něvěděl by někdo ještě co s tím časovačem na Sparku?
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“