AMIKO ALIEN 2

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
viper18
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Amiko alien shd 8900

Příspěvek od viper18 »

ludia ked mi pomali nabehuje satak moze to byt softom dlho nacitava kartu aky soft mam dat aby siel ako ma
kocurstvo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: AMIKO ALIEN 2

Příspěvek od kocurstvo »

mě taky...

Mimochodem, už jste někdo rozchodil na Alienu kartu Videoguard?
Chtěl bych sledovat britské TV
Flugzeug
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Amiko Alien 2

Příspěvek od Flugzeug »

funguje niekomu fake standby?
neviem totiz ci to blbne len mne alebo je to vseobecny problem.
po zapnuti z fake standby nejde zvuk ani na FTA ani na Skylinku...
Amiko Alien 2 Twin
Marek_marek
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Marek_marek »

Jinak ještě taková myšlenka. Už před xx lety měly VHS nebo Beta videorekordéry nastavení nahrávání a probudily se ze standby. .....a dneska? Jsme o mnoho mnoho skoků vepředu a? .....neprobudí se :lol: fakt usměvný.

Pokud by byla vznesena námitka, že je možnost nějakého spánkového režimu (nevím nezkoušel jsem) tak proč se automaticky při naprogramování časovače nenastaví. Určitě by to nebyl až takovej problém tohle naprogramovat.
No jsem zvědavej jestli se toho někdy od tvůrců Sparku dočkáme. :(
AMIKO Alien 2 Triple Tuner

Strong SRT DM2100 75° E - 30° W
Flugzeug
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Amiko Alien 2

Příspěvek od Flugzeug »

kocurstvo píše:Tak to by mě fakt cyp střelil. Pořad mi to nahraje jen když to mám zaplé a ještě přeplé na tom konkrétním pořadu...
Doufám, že to Spark co nejrychleji spraví
skus si skontrolovat ci mas spravne nastavene obidva tunery, mne to robilo tiez a problem bol ze som mal DiSEqC spravne nastaveny len pre jeden tuner a ked sa obsadil nahravanim po prepnuti bola tma. resp isli kanaly len z jedneho transpondera...
az ked som to nastavil pre oba spravne, funguje mi nahravanie aspon pri zapnutom STB tak ako ma. je trosku hanbou nemenovaneho predajcu ze takto to posiela ludom ako prednastaveny a predladeny prijimac...

btw. problem s casovacom a planovanym nahravanim by mal riesit novy Spark (otazne je ale ktora verzia)...
Amiko Alien 2 Twin
dr.x
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Alien2,DM800,TeVii-S660

Příspěvek od dr.x »

Flugzeug píše:funguje niekomu fake standby?
neviem totiz ci to blbne len mne alebo je to vseobecny problem.
po zapnuti z fake standby nejde zvuk ani na FTA ani na Skylinku...
mi fake stnb. na sparku 1.2.54 facha dobře , zvuk i obraz bez problemu , zkus tovarko, znova natahnout SW a otestuj po naskenovani jednoho transponderu,možná, že si to pravě nerozumí s nějakým tvým nastavením systemu, tak to nech zatím v základu od vyrobce .
GIGaBLUe Quad HD , 2x 100cm Aluminium, Alien2, DM800hd, TeVii660
kocurstvo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kocurstvo »

Mi fake na 54ce taky jede perfektně. Start do dvou sekund i na HDčku.

Jinak to mám zatím jen na jeden tuner, musím nechat přimontovat druhý kanál. Už mě napadlo, že až to bude na dva tunery, tak to bude nahrávat asi spolehlivěji. Každopádně ať se spark činí a zásobuje nás novými fw!!!
dr.x
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dr.x »

Ve sparku 1.2.56 upravovali funkci timeshiftu,aby byl stabilnejsi jeho chod , proto doslo k prvotnimu zpozdeni vydani fw. urcite tedy laborovali i s nahravanim. Druhe zpozdeni je ted kvuli Youtube pluginu- chteji aby byl uz v 1.2.56 zase funkcni.
vinov
Odborník
Odborník

Příspěvek od vinov »

dr.x píše: Nahrej tam tu 1.2.54 , dále si stahni PKT Enigmu E2 verzi V3 (Polaci si s tim davaji celkem praci )- je to asi nejlepsi E2 mas ji v sekci DOWNLOAD Alien2 - ovsem PIP tam nejde vubec oproti verzi V2 , tam to slo jen na stejnem transponderu ,jinak to sekalo .
Tak se na to chystam ale neumim stahnout ten updated image PKT Nebula V3 s UPDATE SVN 1843 co jsi dal na nej odkaz v download sekci.

Zaregistroval jsme se na foru ala zaboha to nemuzu stahnout a dost dobre nevim proc me to nedovoli (neumim moc nemecky, nevim o co jde), mozna je treba byt nejdriv nejak aktivni na foru nez jde neco stahnout? Stoji ten updated image za tu namahu? Neslo by to dat do downloadu na mistni uloziste? Pak by nebyly tyhle problemy.

----------
Jestli to nekoho bude zajimat, ve sparku 1.2.45 kdyz jsem zapojil do Tuneru2 druhou parabolu namirenou na Astru 19.2, tak z ni nesel do tuneru signal, aspon ve sparku to tak vypadalo a myslel jsem ze je neco s LNB nebo ze je ta parabola nejak hnuta a nemam signal. Ale je to chyba sparku, hlasi ze pouze Tuner1 ma signal z 19.2 ale na tom prvnim tuneru mam parabolu Astru 23.5 Nevedel jsem co si o tom mam myslet, tak jsem zkusil nacist setting Astry 19.2 z toho tuneru1 a ono to naslo plno kanalu ale ty jsem neulozil abych si neprepsal ty z Astry 23.5 Pak jsem zkusil pro Astru 19.2 znovu zvolit v nastaveni tuner2 a najednou jsem mel signal, nacetl stanice a uz to slape jak ma. Mozna pozdejsi image 1.2.54 uz ma tenhle bug opraveny? Kazdopadne se muze nekomu hodit tohle vedet.
Ja si doted hraju s tim image se kterym jsem to koupil abych si to osahal nez nahraju tu image 1.2.54
---
Taky jsem zjistil ze nahravku z timeshiftu lze ziskat vypnutim boxu kolibkou vzadu, takze spark nema cas obsah timeshiftu vymazat (jak to dela kdyz se prepne nekam jinam a timeshift zacne nahravat znovu. Ten timeshift ma koncovku .trp (ale da se zmenit na .ts a prehrat v pocitaci ale ma to zrejme nejake nedostatky - jako ze prehravac nezacne prehravat, je treba tu nahravku trochu posunout aby zacala bezet, ale pak hraje normalne.
kubik1977

Re: Amiko alien shd 8900

Příspěvek od kubik1977 »

viper18 píše:ludia ked mi pomali nabehuje satak moze to byt softom dlho nacitava kartu aky soft mam dat aby siel ako ma
ako dlho ti nabieha pise ti boot?

ak ano daj si MENU-ROZNE NASTAVENIA-STANBY REZIM-FALSE
dr.x
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dr.x »

vinov píše:
dr.x píše: Nahrej tam tu 1.2.54 , dále si stahni PKT Enigmu E2 verzi V3 (Polaci si s tim davaji celkem praci )- je to asi nejlepsi E2 mas ji v sekci DOWNLOAD Alien2 - ovsem PIP tam nejde vubec oproti verzi V2 , tam to slo jen na stejnem transponderu ,jinak to sekalo .
Tak se na to chystam ale neumim stahnout ten updated image PKT Nebula V3 s UPDATE SVN 1843 co jsi dal na nej odkaz v download sekci.

http://uloz.to/x3FGudM/gm7162-git-4463- ... 211-tar-gz
logan
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Zgemma H7S

Příspěvek od logan »

Ale pozor! Fake stanby= skoro zapnutý STB!!! Rozdiel spotreby len 3W. V prevádzke som nameral 18W, fake stanby 15W a true stanby 3W = spotreba displeja...
dr.x
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dr.x »

Zvysena spotreba je prevazne tou zaplou sitovkou(pripojeným LAN kabelem) vzadu vpravo- ve faKE JE TAM TEPLO , JAKO BY BYL ZAPLÝ PŘISTROJ, chtelo by to promerit jen s USB WIFI donglem,nebo s vubec nezapojeným kabelem LAN do sitovky - protoze ta sitovka hreje a sviti jak vsteklá:-( - take by bylo zajimeve provest toto mereni v nejake ENIGME :-)
vinov
Odborník
Odborník

Příspěvek od vinov »

Diky moc dr.x, uz to stahuju. :)
kocurstvo: jinak to mám zatím jen na jeden tuner, musím nechat přimontovat druhý kanál. Už mě napadlo, že až to bude na dva tunery, tak to bude nahrávat asi spolehlivěji.
Kdyz mas jen jednu parabolu tak zkus jestli pomuze kdyz premostis tunery - spoj vystup z prvniho se vstupem druheho a v nastaveni je nekde polozka kde se tohle spojeni tuneru povoli (aby si toho byl system vedom).
Jinak kdyz bys dal do stavajici paraboly Twin LNB, muzes svest jeho druhy vystup do druheho tuneru. To je levnejsi a nejmin narocne na vsechno (jako ze nemusis montovat celou parabolu a smerovat ji atd), kdyz by sis chtel obstarat neco na pichnuti do toho druheho tuneru a aby to bylo zaroven nejak pokud mozno vic uzitecne (co se moznosti nahravani tyka)

---------
Zajimalo by me jestli existuje nejaky program na editaci .ts nahravek ze sparku, popripade z enigmy, ktery by zaroven dokazal zachovat spravnou informaci v .ifo, nebo v .eit souborech, aby se pak dala upravena nahravka .ts zase prehravat ve sparku, popripade v enigme.

Zkousel jsem tenhle program

Kód: Vybrat vše

http://fcportables.blogspot.cz/2012/05/portable-cypheros-ts-doctor-1222.html
ale ten nechce nahravky ze sparku ani otevrit pro editaci (ale to muze byt tim, ze nemam instalovany mpeg2 kodek) ale dokaze nahravku technicky vycistit a ulozit ji vycistenou na disk, ale pak Alien ve sparku tu nahravku neumi prehrat, Alien neni na seznamu kompatibilnich prijimacu toho programu, tak asi proto, snad se to casem zmeni? Mozna ale funguje s nahravkami v enigme? Jeste ji nemam instalovanou, tak nevim. Treba se tu nekomu bude hodit.
MartinNR
Odborník
Odborník
satelitni prijimac: VU+ SOLO 2

Příspěvek od MartinNR »

vinov píše: Zajimalo by me jestli existuje nejaky program na editaci .ts nahravek ze sparku, popripade z enigmy, ktery by zaroven dokazal zachovat spravnou informaci v .ifo, nebo v .eit souborech, aby se pak dala upravena nahravka .ts zase prehravat ve sparku, popripade v enigme.
A co tak prehodit nahravku do MKV s tym ze ponechas povodne datove stopy pre video aj audio. Ak som dobre pochopil, tak potrebujes nahravku zostrihat a aby to spatne prehral Alien... ci?
Na to spominane by mohla byt vhodna najnovsia verzia Avidemux - 2.6. Vraj ma celkom prerobene jadro a co som skusal funguje skvele. Pre video aj audio nastavis "Copy", vystrihnes co nepotrebujes a das ulozit do kontajnera MKV. A kedze sa neprekodovava, tak je to hodne rychle.

Celkom dobre skusenosti mam este s "h264ts_cutter" a "TSSniper" - na strihanie.
VU+ Solo 2 - BH 2.x img + E-85 multifocus - 0.8W/13E/19.2E/23.5E ... AB Cryptobox 550HD ...
oso

Příspěvek od oso »

Prosím o radu.Mám toroidnú antenu zo 7 lnb.Sú z nej zvedené 2 kable ktoré boli predtým vo vantage 8000.Teraz som kúpil amiko alien 2 triple ale jeden z tých kablov som pretiahol do spalne žene do toho vantage.Otázka,dá sa tam dať nejaký rozbočovač aby som mohol na amiku používať 2 tunery?V satelitoch sa moc nevyznám a chcem sa ešte spítať čo všetko treba odfajknuť v v nastaveniach pripojiť aby som nenarobil viac škody ako osohu.Mám tam soft 1,2,54 a kartu skylink irdeto next.Tá zatial ide.Chcel by som vyskúšať to nahrávanie.Sat mam prepojený internetom.Predtým to zapájal odborník pod ktorým sa asy prepadla zem.Díky.
Panasonic TX-42V10E Amiko alien2triple toroid90 19,2e 23,5e 13e 9e 4,8e 0,8/0,1w 28,2e
vinov
Odborník
Odborník

Příspěvek od vinov »

perseus píše:Prave instalujem HDMU Enigmu 2 podla tohto navodu
1...

No dostanem sa iba po bod 5, v bode 6 mi nevypisuje na prijimaci ale [T TO] a nic sa nedeje neviete mi prosim Vas pomoct ? DAKUJEM

Mas ve sparku updatovany ten dual boot (myslim ze aktualni verze je 1.2.51) pro E2 ? Bylo by dobre kdybys tu nechal vedet jak jsi to vyresil, chystam se taky instalovat enigmu.

Nasel jsem taky tohle upozorneni:
http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?f=14&t=41348
UPOZORNENIE:
Ak sa v priebehu inštalácie zobrazí“7 70“tak treba použiť iný /kompatibilný/ USB kľúč alebo ho skúsiť naformátovať formátom FAT!!! Vždy formátovať USB úplným formátom ,nie rýchlim zamedzíte tak prípadným komplikáciam!!!

Muzes taky zkusit pripojit klic do prijimace a naformatovat klic na FAT32 uvnitr nastaveni HDD pro lepsi kompatibilitu a kdyz to ani pak nebude fungovat, zkusil bych asi jiny klic

--------------

Testoval jsem fonty a nakonec jsem pouzil segoeui.ttf (Segoe UI regular) podle rady zde, vypada nejlip z tech co jsem otestoval (Calibri, Verdana, Lucida Sans Unicode Regular), menu jsou ted pekne citelne. Jeste chci otestovat Curier, Comic a Consolas fonty.
Naposledy upravil(a) vinov dne 09.říjen 2012 - 23:02, celkem upraveno 1 x.
dr.x
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dr.x »

vinov píše:
perseus píše:Prave instalujem HDMU Enigmu 2 podla tohto navodu
1...

No dostanem sa iba po bod 5, v bode 6 mi nevypisuje na prijimaci ale [T TO] a nic sa nedeje neviete mi prosim Vas pomoct ? DAKUJEM

Mas ve sparku updatovany ten dual boot (myslim ze aktualni verze je 1.2.51) pro E2 ? Bylo by dobre kdybys tu nechal vedet jak jsi to vyresil, chystam se taky instalovat enigmu.

--------------

Testoval jsem systemove fonty a nakonec jsem pouzil segoeui.ttf (Segoe UI regular) podle rady zde, vypada totiz nejlip z tech co jsem otestoval (Calibri, Verdana, Lucida Sans Unicode Regular). Jeste chci otestovat Curier, Comic a Consolas fonty.

ty enigmy nahodte pres plugin ve Sparku zapojit - E2Upgrade.s, v sw. 1.2.54 i v tom starsim dualboot ten plugin byl uz implementovany- popis tu uz je dany a pak v systemu u menu sparku - jak je vyrobni nastaveni dejte boot to E2-pozor ,ne drive ,nez vam projde ta instalace -jak jsem psal vyse pres plugin. no a jasne je ze musite mit ty dva ini soubry pro E2 v koreni flesky, co je formatovana na fat32.
Naposledy upravil(a) dr.x dne 09.říjen 2012 - 20:12, celkem upraveno 1 x.
dr.x
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dr.x »

oso píše:Prosím o radu.Mám toroidnú antenu zo 7 lnb.Sú z nej zvedené 2 kable ktoré boli predtým vo vantage 8000.Teraz som kúpil amiko alien 2 triple ale jeden z tých kablov som pretiahol do spalne žene do toho vantage.Otázka,dá sa tam dať nejaký rozbočovač aby som mohol na amiku používať 2 tunery?V satelitoch sa moc nevyznám a chcem sa ešte spítať čo všetko treba odfajknuť v v nastaveniach pripojiť aby som nenarobil viac škody ako osohu.Mám tam soft 1,2,54 a kartu skylink irdeto next.Tá zatial ide.Chcel by som vyskúšať to nahrávanie.Sat mam prepojený internetom.Predtým to zapájal odborník pod ktorým sa asy prepadla zem.Díky.
Pokud mas dva vyvody a jeden jsi pouzil - muzes dle mne jen ten druhy drat pripojit na první Tuner DVB-S2 LNB-IN a z tohoto tuneru pres vyvod LOOP Out dole vyvest dalsi drat do Tuneru2 DVB-S2 jak je LNB IN - v menu instalace nactes programy u tuneru1 a u tuneru2 das v menu LOOP Trough a tim pripojeni k Tuneru1 :-) tim si omezen na nahravani jen z jednoho transponderu a jedne druzice. Jinak to asi nepujde ... podle tveho rozmisteni pripojeni
oso

Příspěvek od oso »

Díky za radu .Ešte sa chcem spýtať že ked vysvietim v nastaveniach (pripojiť) na zeleno tu enigmu či my pojde karta dalej?či niečo nepohnojím?
Panasonic TX-42V10E Amiko alien2triple toroid90 19,2e 23,5e 13e 9e 4,8e 0,8/0,1w 28,2e
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“