Optibox Aligator/Panthera FW

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Re: Optibox Aligator/Panthera FW

Příspěvek od liquere »

Nie je to podobne ako na koale?Alebo to nejde spojazdnit aj ked to urobis ako koalu.
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
Tento cely prispevok bol napisany bez financnej pomoci EU a tapatalku!
Niektore mimovladky a OZ by mali byt zakazane zo zakona, lebo sluzia len na rozvracanie statov.
dydaj1
Odborník
Odborník
satelitni prijimac: Optibox aligator, anakonda

Příspěvek od dydaj1 »

liquere píše:Nie je to podobne ako na koale?Alebo to nejde spojazdnit aj ked to urobis ako koalu.
maš čo na mysli FW
romannitra
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od romannitra »

Zdravím, mám Aligátora, 20.04 a chcel by som sa obrátiť skúsenejších o radu, ako sa sem zadávajú CW kódy, cez ktoré sa občas dá niečo zaujímavé na krátko sledovať.Je tam taká tabuľka, ale pýta to tam rôzne údaje,v tomto sa ešte nevyznám.
Vopred ďakujem za rady.
mzahalka
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: Optibox 8750 HDCICX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mzahalka »

Tak jsem to vyzkoušel přesně podle tohoto postupu:
1/ FW20.04 - záloha TP, sat a programů, poté tovární nastavení
2/ Postup dle Kaona přes flešku
FW 15.03 X - tovarko
FW 19.93 X - tovarko
FW 20.04 X - tovarko
3/ Znovu nastavení jazyků, CAS, homeshare, atd, kopie zálohovaných souborů tp, sat, progr. přes telnet
4/Nahrán softcam, který neobsahuje CAID 0D03
A výsledek: Zvuk vypadává stále !!! Družice jsem neskenoval, prostě jen zkopíroval ty 3 soubory. Karta Skylink CW 0D03 je v 8750ce a sdílím ji přes homeshare. Kde jsem udělal chybu?
Naposledy upravil(a) mzahalka dne 31.březen 2011 - 9:07, celkem upraveno 1 x.
VU+ Solo2, Gigablue quad plus, Formuler F4 turbo combo - vše doscam 0.25, OpenATV 6.3, Optibox 8750 HDCICX-newcamd, MULTIBEAM 85 (13E, 19,2E, 23,5E, 28,2E), 4x INVERTO Quatro LNB 0,2dB, 4x DiseqC DSC-304D 4x1, Skylink ICE 0624
mufak76
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Optibox Anaconda

Příspěvek od mufak76 »

Napada mne, aby se udelal i kdyby jen zakladni scan satelitu jak pise Kaon a dal kartu primo do pristroje zda nebude zvuk vypadavat? A potom zkusit postupne zkouset variantu jak mas ty, neboli nasharovat kartu a jestli se nebude sekat zvuk a teprve nakonec dat svoje satre nastaveni, zda neni problem v nem. A pak je jeste moznost, co kdyby se do pristroje pres Telnet nahral kompletni seznam vsech souboru co ma Kaon (pokud by to nekam dal ;) ) a veci navic smazat, kdyz ma overene, ze mu to funguje? Jestli nam tam nezustava nejaky balast? V sobotu budu zkouset postup taky ;)
Optibox Anaconda HD FAC.OPENBOX.S6.v2.12.18 OSCAM 1.20-unstable_svn11394 23,5°E+19,2°E
Optibox Anaconda HD FW 2.11.57 (Octagon) OSCAM ymodv18-t48 build 23,5°E+19,2°E
Optibox Panthera FW 21.66 SoftCam 25.1.2013 23,5°E+19,2°E
SkyStar2 DVBviewer, vPlug, ACamd 23,5°E+19,2°E
Zapa
Odborník
Odborník

Příspěvek od Zapa »

romannitra píše:Zdravím, mám Aligátora, 20.04 a chcel by som sa obrátiť skúsenejších o radu, ako sa sem zadávajú CW kódy, cez ktoré sa občas dá niečo zaujímavé na krátko sledovať.Je tam taká tabuľka, ale pýta to tam rôzne údaje,v tomto sa ešte nevyznám.
Vopred ďakujem za rady.
Zde už je to popsané a vše funguje OK, ale snadnější je to napsat do souboru. key a aktualizovat klíče.
http://www.ab-forum.info/viewtopic.php? ... 4&start=20
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Este nez zacnete obrabat svoj box kladivom moja vcerajsia skusenost.Nastaveny cas - pasmo +1 hodina (Berlin atd.) letny cas zapnuty.Box ukazuje sice presny cas ale pri rezervacii programu zacinajuceho tesne po polnoci na nahravanie ho oznaci este datumom predosleho dna.Ak som ho chcel rezervovat pred polnocou vypisal-nemoze rezervovat lebo uz bezi.Ak som ho chcel oznacit tesne po polnoci tak to dovolil,ale s datumom predosleho dna.Cize to blbne.Potom som zrusil letny cas-nastavil na vypnuty a posunul som casove pasmo na +2 hodiny.Sice to nesedi goegraficky ako si myslel tvorca softu,ale epg aj rezervacia na nahravanie ukazuju spravne a nahravka presne startla.Ak chcete odskusajte si to,nez budete rano nadavat ze to nenahralo co ste chceli.Pripadne napiste ci to robi aj u vas,skusal som 3 softy dozadu vsade rovnako.... :o
Niektore mimovladky a OZ by mali byt zakazane zo zakona, lebo sluzia len na rozvracanie statov.
kaon
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od kaon »

NO- Zaznamenal som výpadok zvuku na Markíze - už ma z toho dr..e. Intenzívne som sledoval hlavne Markízu a nič sa za tie 2 dni neudialo.
Včera - mi vypadol zvuk večer 1krát. Budem sledovať ďalej no stále mať zapnutú Markízu je na otravné.
Zaujímalo by ma, ak by boli 2 sat vedľa seba ,či to vypadne naraz - v ten istý čas. Jednoduchšie by bolo viacerí sledovať na Markíze vybranú reláciu /od začiatku a poznačiť čas kedy zvuk vypadne a porovnať/
Ak by to bolo ako teraz , že to urobí cca 1 krát za den - to by šlo.
Ak ste robili niekto nejakú úpravu -napíšte postrehy-ale len overené!
Teraz som preinštaloval Pantheru Fw 15.03x -tovarko a Fw 20.72x a prvý krát mi na72 ke obraz nešklbe.
OPTIBOX ANACONDA , AMIKO SHD 8900 ALIEN, OPTIBOX Gekko ,Anysee E7 S2 CI+CR ,Gibertini 80Al ,motor ,LCD Sony KDL-40S5600
mufak76
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Optibox Anaconda

Příspěvek od mufak76 »

Tak jsem podle navodu Kaona dal do Panthery FW15.03x az 20.72 a naladil znovu vsechny programy a zatim se to od rana podle slov netere neseklo, ted okupuje satelit, takze nemam narok nic jineho zkouset :D
Optibox Anaconda HD FAC.OPENBOX.S6.v2.12.18 OSCAM 1.20-unstable_svn11394 23,5°E+19,2°E
Optibox Anaconda HD FW 2.11.57 (Octagon) OSCAM ymodv18-t48 build 23,5°E+19,2°E
Optibox Panthera FW 21.66 SoftCam 25.1.2013 23,5°E+19,2°E
SkyStar2 DVBviewer, vPlug, ACamd 23,5°E+19,2°E
Zapa
Odborník
Odborník

Příspěvek od Zapa »

Od toho výpadku 1x na TV prima jsem žádný výpadek zvuku nepostřehl na 20.04_x . Pravdou ovšem je, že žádnou konkrétní stanici nesleduji od rána do večera. Minulou sobotu jsem však sledoval nepřetržitě a potom i nahrával více jak šest hodin JOJ TV a výpadek zvuku ani při sledování ani na nahrávce nebyl vůbec žádný.(příloha záznam 2hodiny25minut,5,03GB)
S tím nastavení času a rezervaci nahrávání v EPG je to i mě stejné tak jak píše liquere.Je potřeba nastavit časové pásmo +2 a letní čas nechat vypnutý.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
rakill

Příspěvek od rakill »

nahral som podľa vášho postupu trii f.w po sebe a výpadky zvuku ešte horšie ako na 20.72 v priebehu dvoch hodín od zapnutia nič apotom v priebehu jednej hodiny 3krát seklo s obrazom a aj vypadol zvuk na 3sekundy .potom počas ďalšej hodiny nič.dnes budem testovať ďalej . dal som tovarne nastavenie fw 15.03 potom 19:93 potom 20.04 naskenoval som nanovo družice a programy a takto to dopadlo .urobil som niekde chybu?
rakill

Příspěvek od rakill »

teraz ma napadlo že som nedal za každým fw tovarne nastavenia.tak skusim ešte raz.
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Napriek kaonovej snahe myslim ze ani tento postup neriesi zvuk.Mohla to byt nahoda ako ked som svojho casu nahral soft pre skygate a 3 dni to islo v pohode,je pravda ako pise aj zapa,kto uz pozera cely den markizu kde to robi asi najcastejsie a mozno predtym este nova.Takze podla mna zbytocna robota.Ale to co pises ty tak tak casto to nerobilo ani v najhorsich casoch.Skus zalohu db suborov z /data potom daj novy loader aj fw cez predne tlacitka,nastav si jazyk,konfig taniera a ostatne prkotiny a potom vrat sat,tpa ch.db do /data a restart.Ak teda mas pristup cez ftp alebo telnet.
kontakt.spy
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: DM 525hd dvb-t2/c

Příspěvek od kontakt.spy »

Taky jsem to už přestal řešit,nechal 20.72,občasný výpadek,nevšim jsem si na dvb-t polském,takže se přece jen něco zlepšilo,obraz je v pohodě !
Samsung 55nu8002 ,42px80,DM525hd dvb-t2/c,mini pc diway m9
kaon
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od kaon »

Myslím,že tá snaha nebola celkom márna , pretože ak dám po dokonalom vyčistaní mašinky /ymažem všetky 4 položky v továrnom nastavení / dám FW 15.03 a potom 20.04 alebo 20.72 - sú výpadky zanedbatelné./nedávno som ich registroval na viacerých programoch/
Za dôležité pokladám vytvoriť si potom nový seting - čím vylúčim prenesenie prípadných chýb zo starého setingu.
Toto som realizoval volakedy na Octagone 918 HD - a nemal som problémy .
Budem ešte laborovať -pokiaľ budú poznatky prínosom -dám na známosť.
OPTIBOX ANACONDA , AMIKO SHD 8900 ALIEN, OPTIBOX Gekko ,Anysee E7 S2 CI+CR ,Gibertini 80Al ,motor ,LCD Sony KDL-40S5600
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Skoda ze neexistuje alebo ano? taky soft ktory uplne premaze pamat a potom by sa ladoval novy.Nieco ako bol napr. volakedy (cleaner) na illusionoch.Este ma napadlo,ci nie su tie vypadky vtedy,ked sa maju zapisat nejake udaje na kartu.Neviem preco to nikdy neurobi na inych kanaloch v pakete,ved je ich dost a stale na tych istych 2-3.
kaon
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od kaon »

Zaujímalo by ma, ak by boli 2 sat vedľa seba ,či to vypadne naraz - v ten istý čas. Jednoduchšie by bolo, viacerí sledovať na Markíze vybranú reláciu /od začiatku a poznačiť čas kedy zvuk vypadne a porovnať/
Tiež by som rád vedel čím to je a na Markíze je to najviac.
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Pokial som si vsimol vecerne spravy na markize a kratky vypadok je okolo stvrt na osem.Mozete sledovat a zajtra napisat.
kanagon
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kanagon »

liquere píše:Napriek kaonovej snahe myslim ze ani tento postup neriesi zvuk.Mohla to byt nahoda ako ked som svojho casu nahral soft pre skygate a 3 dni to islo v pohode,je pravda ako pise aj zapa,kto uz pozera cely den markizu kde to robi asi najcastejsie a mozno predtym este nova.Takze podla mna zbytocna robota.Ale to co pises ty tak tak casto to nerobilo ani v najhorsich casoch.Skus zalohu db suborov z /data potom daj novy loader aj fw cez predne tlacitka,nastav si jazyk,konfig taniera a ostatne prkotiny a potom vrat sat,tpa ch.db do /data a restart.Ak teda mas pristup cez ftp alebo telnet.
Ahoj liquere. Ako zálohujem FW prípadne settings neviem to nikde násjť.
ďakujem
dydaj1
Odborník
Odborník
satelitni prijimac: Optibox aligator, anakonda

Příspěvek od dydaj1 »

kanagon píše:
liquere píše:Napriek kaonovej snahe myslim ze ani tento postup neriesi zvuk.Mohla to byt nahoda ako ked som svojho casu nahral soft pre skygate a 3 dni to islo v pohode,je pravda ako pise aj zapa,kto uz pozera cely den markizu kde to robi asi najcastejsie a mozno predtym este nova.Takze podla mna zbytocna robota.Ale to co pises ty tak tak casto to nerobilo ani v najhorsich casoch.Skus zalohu db suborov z /data potom daj novy loader aj fw cez predne tlacitka,nastav si jazyk,konfig taniera a ostatne prkotiny a potom vrat sat,tpa ch.db do /data a restart.Ak teda mas pristup cez ftp alebo telnet.
Ahoj liquere. Ako zálohujem FW prípadne settings neviem to nikde násjť.
ďakujem
o zalohe sa tu už dosť popisalo fleška a na nu v prohliadači suborov stlač AV+
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“