Nefunkcny HDMI

Odpovědět
jancii

Nefunkcny HDMI

Příspěvek od jancii »

Nazdar.

Mam Octagon 918 HD uz po zaruke a vypadol signal cez hdmi, cez scart sice ide ale obraz za vela nestoji. Ma niekto s tymto nejake skusenosti? Aka je kvalita cez komponentny vystup?

Dik za kazdu dobru radu.
Antonin.23
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Dreambox TWO UHD BT
Kontaktovat uživatele:

Re: Nefunkcny HDMI

Příspěvek od Antonin.23 »

Přes komponent je kvalita výborná
Dreambox TWO UHD BT,Parabola 100 cm.
Motor SG 2100.TV SONY OLED XR55A83K.
SKYLINK Kombi,Disney+
vlado.ucho
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: rôzne šunty

Příspěvek od vlado.ucho »

Ešte lepšia ako cez HDMI,ale musíš ťahať audio signál osobitne.
DM-800SE-Parabola Gibertini 100cm- motor Digi Power SG-2100A,a kopa iných šuntov.
Aldo
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Aldo »

vlado.ucho píše:Ešte lepšia ako cez HDMI,ale musíš ťahať audio signál osobitne.
No, protože Tě nechci urazit tak nenapíši, že takouvou hloupost jsem ještě nečetl, ale fakt je že nečetl.
OCTAGON SF918 HD, HOMECAST S 5001 CICR, Monoblok INVERTO 0,2dB Twin, FTE maximal 105 Al, motor SM3D12, PHILIPS 8404, PHILIPS 7403
vlado.ucho
Znalec fóra
Znalec fóra

Aldo píše:
vlado.ucho píše:Ešte lepšia ako cez HDMI,ale musíš ťahať audio signál osobitne.
No, protože Tě nechci urazit tak nenapíši, že takouvou hloupost jsem ještě nečetl, ale fakt je že nečetl.
Možno si nečítal,tvoj problém,ale máš väčší, lebo si to ani nevidel.Ak si niečo videl tak budeš potrebovať okuliare,alebo tie čo máš, vymeniť za lepšie.
DM-800SE-Parabola Gibertini 100cm- motor Digi Power SG-2100A,a kopa iných šuntov.
ulmus
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od ulmus »

No aj ja som tvrdil ,ze obraz z octagonu je na h...o , ale odkedy mam optiku tak uz som si tym nie tak isty.

Ale k teme, pokial ma uzivatel problem ako so scart alebo hdmi tak podla mna tento problem nevyriesi ani pouzitie ineho obrazoveho vystupu a toho komponentneho nevynimajuc. Treba asi hladat chybu inde co ty na to vlado? :smoke:

Apropos na to odskusanie komponentu nemusis kupovat extra kabel. Pouzi akykolvek 3 cinch trebars aj ten co bol k octagonu pribaleny ak teda bol. Akurat daj pozor na spravnost zapojenia vzhladom k "nespravnemu" farebnemu oznaceniu kabla.

Vlastním:
GigaBlue HD x1
VU+ Zero
Mám v opatere:
AB Cryptobox 600 HD
vlado.ucho
Znalec fóra
Znalec fóra

To ulmus,v mnohom máš pravdu,nebudeme sa sporiť o slovíčka,lebo v podstate ide o poruchu, na HDMI vstupe TV,respektívne výstupe HDMI na STB.S týmto fenoménom som sa ešte nestretol,ale je to pravdepodobné a ľahko možné.Čo sa týka rôznych zapojení STB a TV je to na zvážení jeho užívateľa.Ja som testoval všetky možné a nemožné varianty zapojení SD STB,tak aj HD STB cez Skart,S-Video,Komponent,HDMI,rôznymi druhmi káblov,od tých najlacnejších šuntových,až po špičkové za niekoľko desiatok €.Dobré a správne prepojenie STB s TV dáva predpoklad, na dobrý a kvalitný obraz,ale tým to len začína,lebo je potrebné dané zariadenie poznať,ovládať a vedieť, čo je možné od neho dostať,správne nastavenie robí divy.
Odpovědět

Zpět na „Octagon HD SF 918, SF 1008, ...“