Optibox koala hd

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
bossko
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: DM8000, VU+SOLO2

Re: Optibox koala hd

Příspěvek od bossko »

moc pekne dakujem. aj za settings!
na svete si pre to, aby si pomáhal. keď nemáš komu pomôcť, tak neubližuj...
budu
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Formuler S Turbo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od budu »

podla mna xcam z 6.12.2011 a ani ziadny iny nevie pracovat z xcam.prio

po case tam xcam zapisuje nejake data, neviem ich vsak precitat....

mal som predstavu ze si pomocou 0 na dialkovom ovl. zvolim caid ktory chcem aby
xcam pouzival pri dalsom prepnuti na tento program, xcam by to mal zapisat do xcam.prio .
Nic take sa podla mna ale nedeje.

Pockame na nove verzie, uvidime ci to vyriesia.
Alebo to ma fungovat nejako inac??

Formuler S Turbo 4K - Android
Formuler F4 Turbo - OpenATV 6.1
Iqon Force1 - Open ATV6.1
Homebox Magic Pro-E2, Optibox Koala-E2

Ananconda HD,Ariva 200E,100E,ABCryptoboxy,
staručká 120AL parabola,motor Optibox DM3800,
karty skylink 0D96,0624,0D97
TwinCZ
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od TwinCZ »

Tak a teď zase já zpět k mému boji:

Více jak týden jedu na FAC.Optibox.Koala HD.v1.09.61 + MCAS_EMU_MCLIENT__04072011... Samotná sestava s naladěním zatím bez úprav (bez HDD a bez sítě) jela víc jak týden v pohodě, tak jsem začal testovat nahrávání.
Napřed můj HDD TakeMS mem.line 2,5" externí 320GB - ať v NTFS tak i ve FAT32 zásadní problém, po pár hodinách mi nejde opět mazat nahrávky, tentokrát s hláškou, že soubor je přehráván.
Tak zkouším USB 16GB flashku FAT32 - problém naprosto stejný.
U obojího ani nepomáhá soft vypnutí nebo vytažení a zastrčení USB...

Takže ani v HDD problém není, přijde mi to že je celkový problém s USB... A tím jsem už asi absolutně vyčerpal veškeré možnosti firmů a pluginů na Koalu, takže asi jedině ještě zkusit Anankondu. Máte někdo nějaký tip, co pro Anankondu vyzkoušet?
MartinNR
Odborník
Odborník
satelitni prijimac: VU+ SOLO 2

Příspěvek od MartinNR »

TwinCZ píše:...mi nejde opět mazat nahrávky, tentokrát s hláškou, že soubor je přehráván....
Tento problem bol tvorcom FW znamy a vyriesili ho v poslednej verzii FW, teda x.90. Citujem zo zoznamu zmien:
"3. Recording file can not be deleted in list : Solved" - prelozene zhruba "nahrany subor nie je mozne vymazat - VYRIESENE".
Z osobnej skusenosti mozem potvrdit, nahravam casto a vela. V predchadzajucej verzii fw neslo, teraz ide bez jedinej vynimky vzdy.
VU+ Solo 2 - BH 2.x img + E-85 multifocus - 0.8W/13E/19.2E/23.5E ... AB Cryptobox 550HD ...
TwinCZ
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od TwinCZ »

Ten už jsem zkoušel s několika pluginy (bez HDD ale v síti), a po cca. 10 hodinách mi zamrzl, tak zkusím ještě bez sítě... Předpokládám že jedeš s MCAS_EMU_MCLIENT__04072011, že?
Navíc jsem tu zaznamenal taky nějaké problémy s tímto x.90, cosi s pozicema, ale to jsem nějak nepobral o co jde. :?:
MartinNR
Odborník
Odborník

Příspěvek od MartinNR »

TwinCZ píše:Ten už jsem zkoušel s několika pluginy (bez HDD ale v síti), a po cca. 10 hodinách mi zamrzl, tak zkusím ještě bez sítě... Předpokládám že jedeš s MCAS_EMU_MCLIENT__04072011, že?
Nie, mam oscam. Ktory ale ma jednu podstatnu nevyhodu a to veeeelmi dlhe prepinanie medzi kanalmi. Na druhej strane ale netvrdim stopercentne, ze to je oscamom. A sucasne pouzivanie mcas a oscam mi neslo.
Inak s tou najnovsou verziou fw mi asi v 30% pripadoch zamrzne pri vypinani, este som neprisiel na to, cim to je.
VU+ Solo 2 - BH 2.x img + E-85 multifocus - 0.8W/13E/19.2E/23.5E ... AB Cryptobox 550HD ...
TwinCZ
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od TwinCZ »

Tak po 4 hodinách sestavy v1.09.90 + MCAS_EMU_MCLIENT__04072011 najednou trhání obrazu, výpadek zvuku, nereagování na jakýkoliv povel mimo power, který to po chvilce shodí úplně a pak udělá tvrdý reset. Bez sítě, bez HDD, samostatné naladění (žádný fdu), samozřejmě opět před updatem komplet čistka (přes menu tedy - výmaz pluginů a továrka)....

UŽ MĚ TO KU*VA fakt nebaví... Shit jeden...
MartinNR
Odborník
Odborník

Příspěvek od MartinNR »

TwinCZ píše:Tak po 4 hodinách sestavy v1.09.90 + MCAS_EMU_MCLIENT__04072011 najednou trhání obrazu, výpadek zvuku, nereagování na jakýkoliv povel mimo power, který to po chvilce shodí úplně a pak udělá tvrdý reset. Bez sítě, bez HDD, samostatné naladění (žádný fdu), samozřejmě opět před updatem komplet čistka (přes menu tedy - výmaz pluginů a továrka)....

UŽ MĚ TO KU*VA fakt nebaví... Shit jeden...
nieco podobne sa stalo aj mne zoparkrat od nainstalovania tejto verzie fw (hned od zverejnenia). ale castejsie mi to zamrzne pri vypinani. ale to som mal podozrenie na oscam. podla toho co pises, to asi bude niecim inym.
TwinCZ
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od TwinCZ »

Fáááákt? :lol: Neke... :lol: To bych fakt neřekl... :shock: Nééé sorry, ale už mě to fakt prostě sere. Na problémy všeho možnýho charakteru jsem zvyklej (boj s telefonama Windows Mobile atd.), ale tohle jsem ještě nezažil. Nemám možnost zkusit třeba jinou kartu, nebo jinej modul, tak už ztrácím varianty co ještě zkusit... Takže - nějakej jinej přijímač? :x
MartinNR
Odborník
Odborník

Příspěvek od MartinNR »

tak ma napada - neviem, ci mazanie cez menu je naozaj "poctive". nemas moznost sa pripojit na koalu s pocitaca, a trebars cez RCC to pomazat? a tiez mne bol doporucovany postup mazania a tovarka opakovat dvakrat za sebou a az potom ladit a instalovat pluginy. neskusal som, tak neviem ci by to bolo na nieco dobre, ale ako posledna moznost...
TwinCZ
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od TwinCZ »

Předpokládám, že je na mysli RS-232C, tedy ten sériový port. No tak to nemám, takovej kábl nemám a jak tak koukám, ani se nedá koupit aby měl samicu. USB na serial se dá koupit, ale se samcem na konci. :(

Mám tu konektor, kterej je RS232 samice a na druhý straně je PS/2 samice, a pak mám USB na PS/2 samice (dvojitej na klávesnici a myš), takže jedině mezi to koupit ještě PS/2 propojku se samcema na obou stranách, ale nevím jestli by to vůbec nějak fungovalo...
DJDave
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Optibox KOALA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJDave »

TwinCZ píše:Fáááákt? :lol: Neke... :lol: To bych fakt neřekl... :shock: Nééé sorry, ale už mě to fakt prostě sere. Na problémy všeho možnýho charakteru jsem zvyklej (boj s telefonama Windows Mobile atd.), ale tohle jsem ještě nezažil. Nemám možnost zkusit třeba jinou kartu, nebo jinej modul, tak už ztrácím varianty co ještě zkusit... Takže - nějakej jinej přijímač? :x
No, zatím jsem jen četl...četl... a četl... co tu všechno popisuješ.
Pokud potřebuješ jen přijímač na "dívání", dával jsem loni na toto fórum perfektně fungující kombinaci.... Jelikož ji již nemohu najít (smázáno s dalšímy staršímy příspěvky), tak to sem dám...
Dávám to na všechny, kde není vyžadována podpora externích disků v NTFS.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Optibox ANACONDA HD, KOALA, Philips 6010/3010, IPbox 91 i 99HD, AB Cryptobox a mnoho dalších..., motor SG2100, parabola 80AL, Invacom single... / 23,5°E, 19,3°E, 16°E, 13°E, 1°W a další.../
DJDave
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Optibox KOALA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJDave »

TwinCZ píše:Předpokládám, že je na mysli RS-232C, tedy ten sériový port. No tak to nemám, takovej kábl nemám a jak tak koukám, ani se nedá koupit aby měl samicu. USB na serial se dá koupit, ale se samcem na konci. :(

Mám tu konektor, kterej je RS232 samice a na druhý straně je PS/2 samice, a pak mám USB na PS/2 samice (dvojitej na klávesnici a myš), takže jedině mezi to koupit ještě PS/2 propojku se samcema na obou stranách, ale nevím jestli by to vůbec nějak fungovalo...
Kabel je tzv. NULLMODEM... normálně se prodává... V každém PC obchodě to mají. Křížený seriový kabel. :good:
Optibox ANACONDA HD, KOALA, Philips 6010/3010, IPbox 91 i 99HD, AB Cryptobox a mnoho dalších..., motor SG2100, parabola 80AL, Invacom single... / 23,5°E, 19,3°E, 16°E, 13°E, 1°W a další.../
MartinNR
Odborník
Odborník

Příspěvek od MartinNR »

DJDave píše:
TwinCZ píše:Předpokládám, že je na mysli RS-232C...
Kabel je tzv. NULLMODEM... normálně se prodává... V každém PC obchodě to mají. Křížený seriový kabel. :good:
ne ne ne, mal som na mysli aplikaciu rcc - prikladam. nastavene su tam moje ipecky,tak to si pomen. meno a heslo by malo sediet. ked sa pripojis tak v lavom stlpci vyberies polozku ftp a mazes. teda nie vsetko, len adresar "var" samozrejme.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
TwinCZ
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od TwinCZ »

1) Doporučení na lednovou sestavu jsem od Tebe četl, mimochodem je to třeba příspěvek na str. 15 z 19.červenec 2011 12:53. A díky doporučení jsem ji zkoušel jako jednu z prvních než pak začali další radit novější kombnace, ale měl jsem problém s updatem, ale mohlo to být flashkou, jdu zkusit ještě jednou...
2) Jestli jsi četl a četl, zjistil jsi, že nejde jen o dívání, ale hlavně také o nahrávání. Je mi jedno jestli NTFS nebo FAT. U firmu v.1.09.20 jsem měl problém, že po chvilce po restartu už mi nešlo vymazávat nahrávky (dělalo že maže ale nesmazalo), a stejný problém jen s jinou hláškou jsem měl i u v1.09.61 (jen s hláškou že se soubor přehrává)...
3) kabel Nullmodem (samice - samice) mi taky nic moc nepomůže, když ani v jednom komplu nemám samce. Pro mě jediná možnost mít kábl RS232 samice -> USB... A ten jedině si poskládat přes popisovanou redukci, propojku a klávesnicomyší kabel na USB...
TwinCZ
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od TwinCZ »

2MartinNR: mažu kdy? V původním softu před updatem? Nebo napřed flashnu firm a pak mažu? Nebo nahodím firm a pluginy a pak mažu?
MartinNR
Odborník
Odborník

Příspěvek od MartinNR »

TwinCZ píše:2MartinNR: mažu kdy? V původním softu před updatem? Nebo napřed flashnu firm a pak mažu? Nebo nahodím firm a pluginy a pak mažu?
no nikdy som to takto nerobil, aj ked sa na to uz chystam davnejsie. postupoval by som takto:
- zastavit spustene pluginy
- vymazat var zlozku
- tovarenske nastavenia
- instalacia fw
- tovarenske nastavenia (ano, aj 2. krat)
- instalacia fw (ano, aj 2. krat)
- ladenie
- instalacia pluginov
TwinCZ
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od TwinCZ »

Takže po nainstalování fw, tedy po flashi už nemazat var?
MartinNR
Odborník
Odborník

Příspěvek od MartinNR »

TwinCZ píše:Takže po nainstalování fw, tedy po flashi už nemazat var?
dobra otazka. teoreticky by tam este po instalacii fw ani nic nemalo byt. ale overene to nemam. myslim ze mazanie var po instalacii uz nie je potrebne. ale na druhej strane ak to urobis, tak nic nepokazis. asi. :unknown:
TwinCZ
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od TwinCZ »

Takže: továrka - výmaz pluginů - výmaz var - flash - továrka - výmaz var (po instalaci fw se do něj něco nahraje) - flash - továrka - odpojení od sítě - instalace pluginů - nastavení - naladění...
Má někdo k tomuto postupu ještě nějaký názor? Po flashi už podruhý mazar var nebudu, když tam evidentně při updatu něco nahrává... Uvidíme jak dlouho pojedu...
(v1.09.90 + MCAS_EMU_MCLIENT__04072011)
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“