Lze vyuzit ctecku PCMCIA z internni DVB-S PCIe karty pro OSCAM ?

Diskusia k oscamu platformy i386-pc-linux
davidas
Odborník
Odborník

Re: Lze vyuzit ctecku PCMCIA z internni DVB-S PCIe karty pro OSCAM ?

Příspěvek od davidas »

aktualne uz 0624 nemam, takze nezkusim, reagujes jenom na cast toho co jsem napsal...

0624 potrebuje zapisy prubezne zapisovat, neni jak 0D96, ze vydrzi "delsi dobu", ale neni to tak, ze pokud mas ozivenou 0624 a nejdou ti do ni zapisy, ze by nejela....(tohle neni o M7 uniblock), chapej to tak, ze ji "nakopnes" treba v tom modulu, nebo v uni, pak ji das tam, kam potrebujes a musi jet, pak si muzes doresit otazku zapisu...

ne vsechny verze os-camu umely rozjet "mrtvou" kartu....

tazatel ma arivu, ta ma uni ctecku, tak muze zkusit v ni, jestli pojede...(v ramci stare serie), k tomu nepotrebuje modul...

M7 uz jen v "ready" zarizeni....

to, ze mu nejde klient....nejde poznat jen z tech radku co poslal z logu, zalezi jak ma zapsaneho klienta, prirazeny caid, apod.....jak ma global.....

jak uz tady bylo napsano, ne kazdy ma "kristalovou kouli", ale staci projit par postu a pokud tomu clovek aspon trochu rozumi, vysledek se dostavi...zde je toho na foru dost....ale pokud nekdo da jen cast informaci, muze ocekavat jen cast odpovedi....

11chloe píše:
davidas píše: jinak, pokud se nepletu, mela by se ti rozjet i v os-camu, pokud ma aktualni zapis ...
Já si zase myslím, že asi ne a bez rozchozených zápisů se nerozjede. To je ten rozdíl oproti 0D96, pokud se nepletu.
skype = davidas-cz
Zgemma H7s, Octagon SF8008, Extrend ET8000
local - 0624 full cz-sk, 0B01 (NC+), 0650 (Orf), 1830 (HD+)
hop - 0653
frymi1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od frymi1 »

ale pokud nekdo da jen cast informaci, muze ocekavat jen cast odpovedi....
dnes jsem si pujcil kartu od znameho, ktery ji ma sdilenou v DM500 (takze neni uniblock) a mel ji aktivni pro nekolik zarizeni doma. Bohuzel nic o nastaveni nevi, neni mi scopen poradit. Svoji arivu jsem zkousel napojit na nej a fungovalo to (tazke moji arivu mam nastavenou dobre)
Jeho Irdeto jsem dal do sve smargo ctecky, a nastavil podle jeho nastaveni v DM500 (ma tam stary oscam #7036), nemel vyplneno RSA ani BOXkey.
karta se nenacetla ani v deprecated.

doplnil jsem RSA a boxkey podle jednoho prispevku tady na foru (pouhym prekopirovanim sekvence z fora) a karta se nacte - ted tam mam toto :

Kód: Vybrat vše

[reader]
label                         = Reader-0
description                   = smargo
protocol                      = smartreader
device                        = Serial:Reader 69E5566
autospeed                     = 0
boxkey                        = A1C6F3D8B5E1F2C1
rsakey                        = 79EA25A763DA2C3E02B456A13962E60BCE63E628A2C177BE951CED96A9C6131A146F98D5867B7AE6682324FD6481913C0241F0
65C8D3457E54BB59B7B5DE0362
force_irdeto                  = 1
detect                        = cd
mhz                           = 436
cardmhz                       = 320
group                         = 1
emmcache                      = 1,3,2,0
pak jsem zkousel dve nastaveni newcamd. Jedno podle kamarada z DM500 a druhe podle doporuceni z fora. Odlisnosti spocivaly v nastaveni IDENT. DM500 tam mel 0478E2, na foru doporucovali 000000,000001,000002,000003. Nevim co je ident :-(

aktualni newcamd mam ted takto :

[newcamd]
port                          = 10010@0624:000000,000001,000002,000003
key                           = 0102030405060708091011121314
zbytek oscam.conf (vymazal jsem pouze webif)

[global]
logfile                       = /var/log/oscam.log
clientmaxidle                 = 0
maxlogsize                    = 10000
block_same_ip                 = 0
block_same_name               = 0

[cache]

[dvbapi]
enabled                       = 1
au                            = 1
pmt_mode                      = 0
user                          = dummy
read_sdt                      = 2
write_sdt_prov                = 1
konfigurace uzivatelu

[account]
user                          = lus
pwd                           = 5351
monlevel                      = 4
au                            = Reader-0
services                      = vsechno
max_connections               = 10

[account]
user                          = dummy
pwd                           = dummy
monlevel                      = 4
au                            = Reader-0
max_connections               = 10
dvb.api

P: 0624 1
oscam.servicex

[vsechno]
caid                          = 0D96,0624
provid                        = 
srvid                         = 
a popis kompilace oscamu
kompilace.txt
v logu jehoz zacatek jsem umisteil sem
oscam.txt
vyskakuje :

(reader) Reader-0 [irdeto] Maybe you don't have the entitlements for this channel
stale si myslim, ze bude mozna problem v dvb-api, protoze uzivatel dummy nevyviji zadnou aktivitu. Jestli to chapu spravne mel by permanentne "sledovat" nejaky kanal a aktivovat zapisy na karte. Tak to ma zrejme kamarad na DM500. Jeho dummy se porad kouka na jeden kanal. Muj dummy podle logu nedela nic ... viz snimek obrazovky
obrazovka.jpg
nebo mam blbe konfigurace ?

Dekuju za kazdou radu predem :wink:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
davidas
Odborník
Odborník

Příspěvek od davidas »

mas pujcenou 0624, nebo 0D96?
pod chipem je napsane.....ICE01?
skype = davidas-cz
Zgemma H7s, Octagon SF8008, Extrend ET8000
local - 0624 full cz-sk, 0B01 (NC+), 0650 (Orf), 1830 (HD+)
hop - 0653
frymi1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od frymi1 »

davidas píše:mas pujcenou 0624, nebo 0D96?
pod chipem je napsane.....ICE01?
IRDETO01
11chloe
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od 11chloe »

V oscamu se zaměř na záložku readers a sloupec written. Jinak si ještě nenapsal jaký soft pro tu kartu používáš (vdr,tvheadend+kodi, ...)
frymi1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od frymi1 »

11chloe píše:V oscamu se zaměř na záložku readers a sloupec written. Jinak si ještě nenapsal jaký soft pro tu kartu používáš (vdr,tvheadend+kodi, ...)
zadny, na to se ptam od zacatku, co je potreba krome oscamu a ovladacu nainstalovat. co je nejjednodusii (nejvhodnejsi) ?
holmatro
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od holmatro »

frymi1 píše:
11chloe píše:V oscamu se zaměř na záložku readers a sloupec written. Jinak si ještě nenapsal jaký soft pro tu kartu používáš (vdr,tvheadend+kodi, ...)
zadny, na to se ptam od zacatku, co je potreba krome oscamu a ovladacu nainstalovat. co je nejjednodusii (nejvhodnejsi) ?
Softoch,ktoré vedia spracovať DVB a takisto vedia spolupracovať s oscamom(či už cez dvbapi,alebo cez sieťové protokoly typu newcamd,cccam) je nespočetne.
Doporučujem ti,síce šervér,ale veľmi dobre ovládateľný(cez web) a poučný https://cesbo.com/en/astra/
Potom môžeš prejsť na tvheadend,mumudvb,vdr,dvblast,tsdecrypt...čo len živne chceš.Sú to všetko streamovacie nástroje,takže koncovým softom na zobrazenie bude nejaký player-vlc,mpv...
frymi1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od frymi1 »

holmatro píše:
frymi1 píše:
Softoch,ktoré vedia spracovať DVB a takisto vedia spolupracovať s oscamom(či už cez dvbapi,alebo cez sieťové protokoly typu newcamd,cccam) je nespočetne.
Doporučujem ti,síce šervér,ale veľmi dobre ovládateľný(cez web) a poučný https://cesbo.com/en/astra/
Potom môžeš prejsť na tvheadend,mumudvb,vdr,dvblast,tsdecrypt...čo len živne chceš.Sú to všetko streamovacie nástroje,takže koncovým softom na zobrazenie bude nejaký player-vlc,mpv...
Dekuji, mrknu na to.

Jeste mam dotaz, nevim jestli na to nezalozit dalsi vlakno :

pustil jsem server pod KVM a ctecku pres USB Passthrough, DVB kartu pres PCI Passthrough. PCI karta fungovala normalne, pri zasunutem CI s irdetem jsem se dival i na kodovane kanaly (na virtualu v nejake aplikaci pro TV).
Nasledne jsem instaloval OSCAM a zkousel k nemu pripojit ctecku smargo USB, ktera byla na virtualu videt v prehledu USB zarizeni se spravnym iSerial. Ctecka se nacetla i do OSCAMU, ale v logu se objevil problem

(reader) Reader-0 [smartreader] Reader initialized (device=Serial:Reader 69E5566, detect=cd, mhz= AUTO, cardmhz=600)
(reader) Reader-0 [smartreader] card detected
(reader) Reader-0 [smartreader] usb bulk write failed : ret = -7
funguje nekomu USB smargo ctecka V1 (modra, FW1.5) na KVM, nebo je to principialne nemozne ?

Jen poznamenam, ze predchozi prispevky uz se NEtykaly instalace oscamu v KVM.
frymi1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od frymi1 »

Tak uz to funguje.

Pouzil jsem tvheadend z distribucnich balicku, nebylo nutne nic jineho instalovat (zadne pluginy apod). Chvili trvalo nez jsem nastavil spravnou konfiguraci, pokud mate monoblok tak dejte 4portSwitch (Universal monoblock) do nastaveni LNB.
Dulezite je toto : nastavte pozici satelitu a vyberte transpondery. Tohle se ve starsich verzich asi nemuselo delat, protoze ve vsech manualech na internetu uvadi jen ze si to najde sam ...

Spojeni s OSCAMem je pres newcamd protokol a fungovalo hned.

Muj dojem z tvheadend je velice pozitivni, funguje skvele s VLC apod. a uz premyslim ze si koupim jinou kartu s vice tunerama :-) a prece jen pujdu do toho streamovani ...

Dekuji vsem za pomoc.
holmatro
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od holmatro »

frymi1 píše:... a uz premyslim ze si koupim jinou kartu s vice tunerama :-) a prece jen pujdu do toho streamovani ...
Ak máš nejaký viactunerový linux,dajú sa využiť aj tieto tunery.Cez minisatip.
Zamčeno

Zpět na „i386-pc-linux - diskusia“